Ameriketako Estatu Batuetako presidenteen zerrenda

Wikipedia(e)tik
Hona jo: nabigazioa, Bilatu
Zk. Presidentea Kargu hartzea Kargu uztea Alderdi politikoa Presidenteordea Kargualdia
1 George Washington Portrait of George Washington.jpeg Apirilak 30, 1789 Martxoak 3, 1797 ez du
(Federalista)
John Adams 1
2
2 John Adams Johnadamsvp.flipped.jpg Martxoak 4, 1797 Martxoak 3, 1801 Federalista Thomas Jefferson 3
3 Thomas Jefferson Thomas Jefferson rev.jpg Martxoak 4, 1801 Martxoak 3, 1809 Demokrata - Errepublikarra Aaron Burr 4
George Clinton 5
4 James Madison Jm4.gif Martxoak 4, 1809 Martxoak 3, 1817 Demokrata - Errepublikarra George Clinton[H]
hutsik
6
Elbridge Gerry[H]
hutsik
7
5 James Monroe Jamesmonroe-npgallery.jpg Martxoak 4, 1817 Martxoak 3, 1825 Demokrata - Errepublikarra Daniel Tompkins 8
9
6 John Q. Adams John Quincy Adams.jpg Martxoak 4, 1825 Martxoak 3, 1829 Demokrata - Errepublikarra John Calhoun 10
7 Andrew Jackson Andrew jackson head.jpg Martxoak 4, 1829 Martxoak 3, 1837 Demokrata John Calhoun[E]
hutsik
11
Martin Van Buren 12
8 Martin Van Buren Martin Van Buren.jpg Martxoak 4, 1837 Martxoak 3, 1841 Demokrata Richard Johnson 13
9 William Harrison Martxoak 4, 1841 Apirilak 4, 1841[H] Whig John Tyler 14
10 John Tyler John Tyler.jpg Apirilak 4, 1841 Martxoak 3, 1845 Whig[W] hutsik
11 James Polk Polkpolk.jpg Martxoak 4, 1845 Martxoak 3, 1849 Demokrata George Dallas 15
12 Zachary Taylor Martxoak 4, 1849 Uztailak 9, 1850[H] Whig Millard Fillmore 16
13 Millard Fillmore Millard Fillmore.jpg Uztailak 9, 1850 Martxoak 3, 1853 Whig hutsik
14 Franklin Pierce Franklin Pierce.jpg Martxoak 4, 1853 Martxoak 3, 1857 Demokrata William King[H]
hutsik
17
15 James Buchanan James Buchanan.jpg Martxoak 4, 1857 Martxoak 3, 1861 Demokrata John Breckinridge 18
16 Abraham Lincoln Abraham Lincoln head on shoulders photo portrait.jpg Martxoak 4, 1861 Apirilak 15, 1865[A] Errepublikarra Hannibal Hamlin 19
Andrew Johnson[U] 20
17 Andrew Johnson Andrew Johnson.jpg Apirilak 15, 1865 Martxoak 3, 1869 Demokrata[U] hutsik
18 Ulysses Grant Ulysses Grant 1870-1880.jpg Martxoak 4, 1869 Martxoak 3, 1877 Errepublikarra Schuyler Colfax 21
Henry Wilson[H]
hutsik
22
19 Rutherford Hayes President Rutherford Hayes 1870 - 1880.jpg Martxoak 4, 1877 Martxoak 3, 1881 Errepublikarra William Wheeler 23
20 James Garfield James Abram Garfield, photo portrait seated.jpg Martxoak 4, 1881 Irailak 19, 1881[A] Errepublikarra Chester Arthur 24
21 Chester Arthur Chester Alan Arthur.jpg Irailak 19, 1881 Martxoak 3, 1885 Errepublikarra hutsik
22 Grover Cleveland President Grover Cleveland.jpg Martxoak 4, 1885 Martxoak 3, 1889 Demokrata Thomas Hendricks[H]
hutsik
25
23 Benjamin Harrison Benjamin harrison.jpg Martxoak 4, 1889 Martxoak 3, 1893 Errepublikarra Levi Morton 26
24 Grover Cleveland
(2. aldiz)
President Grover Cleveland.jpg Martxoak 4, 1893 Martxoak 3, 1897 Demokrata Adlai E. Stevenson 27
25 William McKinley Mckinley.jpg Martxoak 4, 1897 Irailak 14, 1901[A] Demokrata Garret Hobart[H]
hutsik
28
Theodore Roosevelt 29
26 Theodore Roosevelt T Roosevelt.jpg Irailak 14, 1901 Martxoak 3, 1909 Errepublikarra hutsik
Charles Fairbanks 30
27 William Taft William Howard Taft.jpg Martxoak 4, 1909 Martxoak 3, 1913 Errepublikarra James Sherman[H]
hutsik
31
28 Woodrow Wilson Woodrow Wilson (1912).jpg Martxoak 4, 1913 Martxoak 3, 1921 Demokrata Thomas Marshall 32
33
29 Warren Harding Warren G Harding portrait as senator June 1920.jpg Martxoak 4, 1921 Abuztuak 2, 1923[H] Errepublikarra Calvin Coolidge 34
30 Calvin Coolidge Calvin Coolidge photo portrait head and shoulders.jpg Abuztuak 2, 1923 Martxoak 3, 1929 Errepublikarra hutsik
Charles Dawes 35
31 Herbert Hoover HerbertHoover.jpg Martxoak 4, 1929 Martxoak 3, 1933 Errepublikarra Charles Curtis 36
32 Franklin Roosevelt FDR in 1933.jpg Martxoak 4, 1933 Apirilak 12, 1945[H] Demokrata John Garner 37
38
Henry Wallace 39
Harry Truman 40
33 Harry Truman Harry S. Truman.jpg Apirilak 12, 1945 Urtarrilak 20, 1953 Demokrata hutsik
Alben Barkley 41
34 Dwight Eisenhower Eisenhower official.jpg Urtarrilak 20, 1953 Urtarrilak 20, 1961 Errepublikarra Richard Nixon 42
43
35 John Kennedy John F Kennedy.jpg Urtarrilak 20, 1961 Azaroak 22, 1963[A] Demokrata Lyndon Johnson 44
36 Lyndon Johnson Lbj2.jpg Azaroak 22, 1963 Urtarrilak 20, 1969 Demokrata hutsik
Hubert Humphrey 45
37 Richard Nixon Nixon 30-0316a.jpg Urtarrilak 20, 1969 Abuztuak 9, 1974[E] Errepublikarra Spiro Agnew 46
Spiro Agnew[E]
hutsik
Gerald Ford
47
38 Gerald Ford Gerald R. Ford, Official White House photograph 1974 (2).jpg Abuztuak 9, 1974 Urtarrilak 20, 1977 Errepublikarra hutsik
Nelson Rockefeller
39 Jimmy Carter Jimmy Carter.jpg Urtarrilak 20, 1977 Urtarrilak 20 ,1981 Demokrata Walter Mondale 48
40 Ronald Reagan Official Portrait of President Reagan 1981.jpg Urtarrilak 20, 1981 Urtarrilak 20, 1989 Errepublikarra George H. W. Bush 49
50
41 George H. W. Bush George H. W. Bush, President of the United States, 1989 official portrait.jpg Urtarrilak 20, 1989 Urtarrilak 20, 1993 Errepublikarra Dan Quayle 51
42 Bill Clinton Bill Clinton.jpg Urtarrilak 20, 1993 Urtarrilak 20, 2001 Demokrata Al Gore 52
53
43 George W. Bush George-W-Bush.jpeg Urtarrilak 20, 2001 Urtarrilak 20, 2009 Errepublikarra Richard Cheney 54
55
44 Barack Obama Official portrait of Barack Obama.jpg Urtarrilak 20, 2009 Gaur egun arte Demokrata Joe Biden 56
57
  • Kargua garaiz aurretik uztearen arrazoia:
[A] Erail egin zuten.
[H] Kausa naturalen ondorioz hil zen.
[E] Dimisioa eman zuen.
  • Beste alderdietako hautagaitzat aurkeztuak:
[U] Errepublikarrek osatutako Batasun Nazionaleko hautagaitzaren barruan aurkeztu zen Andrew Johnson demokrata 1864ko hauteskundeetan, Abraham Lincoln errepublikarraren presidenteorde gisa.
[W] Demokrata ohia, Whig alderdiaren hautagaitzaren barruan presidenteordetarako aurkeztu zena.


Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: Ameriketako Estatu Batuetako presidenteen zerrenda Aldatu lotura Wikidatan