Pasaiako Portuko Bandera

Wikipedia, Entziklopedia askea
Jump to navigation Jump to search
Pasaiako Portuko Bandera
Sorrera 2011
Herria Pasaia, Gipuzkoa
Antolatzailea San Pedro eta San Juan
Partehartzaileak Gizon: TKE Liga
Emak: Euskotren
Modalitatea lerrokatua
6 luze eta 5 ziaboga
Errekorra 19:28:04 (Hondarribia, 2016)
Garaipen gehien TKE Ligakoa:
Euskal Herria Hondarribia (5)
Emakumezkoak:
Euskal Herria Zumaia (3)
Euskal Herria Hibaika (3)
Azken ekitaldia 2019
Irabazlea(k) KAE Ligakoa:
Euskal Herria Zarautz
Emakumezkoak:
Euskal Herria Hibaika

Pasaiako Portuko Bandera Pasaian antolatzen den estropada da. Banderak izen desberdin ugari izan baditu ere sei luze eta bost ziabogatako eremua bera erabiltzen da.

Gizonezkoen estropada[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Urtea Bandera Irabazlea Bigarrena Hirugarrena
2011 Pasaiako Kaiko Agintaritzaren I Bandera Kaiku Astillero Urdaibai
2012 Pasaiako Kaiko Agintaritzaren II Bandera Hondarribia Kaiku Pasai Donibane
2013 Pasaiako Kaiko Agintaritzaren III Bandera Orio Urdaibai Hondarribia
2014 II La Caixa Bandera Hondarribia Kaiku Orio
2015 III La Caixa Bandera Hondarribia Urdaibai Orio
2016 Gipuzkoako Foru Aldundiaren Bandera Hondarribia Urdaibai Kaiku
2017 I Adegi Bandera Hondarribia Urdaibai Zierbena
2018 II Adegi Bandera Urdaibai Hondarribia Zierbena
2019* III Adegi Bandera Zarautz San Juan Pedreña

Garaipenak[aldatu | aldatu iturburu kodea]

  • Bandera guztiak batera hartuta:
Taldea Garaipenak Urteak
Hondarribia 5 2012, 2014, 2015, 2016, 2017
Kaiku 1 2011
Orio 1 2013
Urdaibai 1 2018
Zarautz 1 2019

Emakumezkoen estropada[aldatu | aldatu iturburu kodea]

  • Palmaresa:
Urtea Bandera Irabazlea Bigarrena Hirugarrena
2012 Euskotren I Bandera Zumaia Rias Baixas San Juan
2013 Euskotren II Bandera Zumaia San Juan Hibaika
2014 Euskotren III Bandera Hibaika San Juan Samertolameu
2015 La Caixa Bandera Zumaia Hibaika Orio
2016* Batelerak, berdintasunean aintzindari Hibaika San Juan Orio
2017 I Gipuzkoako Foru Aldundiaren Bandera San Juan Hibaika Orio
2018 II Gipuzkoako Foru Aldundiaren Bandera San Juan Orio Arraun Lagunak
2019 I Adegi Bandera Hibaika Tolosaldea Zumaia
  • 2015 urtean San Juanek irabazi bazuen ere deskalifikatua izan zen.
  • 2016an Batelerak, berdintasunean aintzindari izenarekin jokatu zen eta Gipuzkoako Foru Aldundiak antolatu zuen.

Garaipenak[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Taldea Garaipenak Urteak
Zumaia 3 2012, 2013 2015
Hibaika 3 2014, 2016, 2019
San Juan 2 2017, 2018

Kanpo estekak[aldatu | aldatu iturburu kodea]