San Pedroko Bandera

Wikipedia, Entziklopedia askea
Jump to navigation Jump to search
San Pedroko Bandera
Sorrera 1992
Herria Pasai San Pedro, Gipuzkoa
Antolatzailea Sanpedrotarra Arraun Elkartea
Partehartzaileak Gizon: TKE Liga
Emak: Euskotren
Modalitatea lerrokatua
Errekorra 19:23:02 (Orio, 2010)
Garaipen gehien TKE Ligakoa:
Euskal Herria San Pedro (9)
KAE Ligakoa:
hainbat (1)
Emakumezkoak:
Euskal Herria Zumaia (3)
Azken ekitaldia 2017
Irabazlea(k) TKE Ligakoa:
Euskal Herria Hondarribia
KAE Ligakoa:
Euskal Herria Lapurdi
Emakumezkoak:
Euskal Herria San Juan

San Pedroko Bandera edo San Pedroko Kofradiaren Ikurrina Sanpedrotarra Arraun Elkarteak urtero antolatzen duen bandera nagusia da. San Pedron bertan jokatzen da. 2011etik aurrera sei luze eta bost ziabogatako eremua erabiltzen da.

Historia[aldatu | aldatu iturburu kodea]

80. hamarkadan sanpedrotarrek sanjuandarrekin batera Pasaiako Bandera antolatu ohi zuten baina 1990tik aurrera elkarte bien arteko desadostasunak zirela eta San Pedrok Pasaiako Bandera jokatzeari utzi eta bere estropada propioa antolatzea erabaki zuen. Lehenengo ekitaldia 1992koa izan zen Scania-Olaondo Bandera izenarekin. 2011etik aurrera Pasaiako Portu Berriaren bandera izenaz jokatu da, honek babesten baitu froga.

1997an ez zen jokatu, ezta Pasaiakoa ere, honen ordez Kilometroen aldeko bandera antolatu zuten, Trintxerpek irabazi zuena. 2003an Ligarako sailkapen estropada zan zuten euskal traineruek. Erlojuz kontrako saioa Oriok irabazi zuen, baina ez zen Banderarik jokoan izan.

2011 urtean estropada eremu berria estreinatu zen, bost ziaboga eta sei luze zituena. Ordutik aurrera ez da San Pedroko Bandera gisa izendatu.

Palmaresa[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Urtea Irabazlea Bigarrena Hirugarrena
1992 Orio San Pedro Arraun Lagunak
1993 San Pedro Orio Hondarribia
1994 San Pedro Donibaneko Arraunlariak Hondarribia
1995 San Pedro Donibaneko Arraunlariak Hondarribia
1996 San Pedro Ondarroa Donibaneko Arraunlariak
1998 San Pedro Zarautz Getaria
1999 San Pedro Orio Astillero
2000 Isuntza Orio Astillero
2001 San Pedro Donibaneko Arraunlariak Ur Joko
2002 San Pedro Zierbena Zarautz
2004 Zarautz San Pedro Donostia Arraun Lagunak
2005 Zumaia Zierbena Zarautz
2006 San Pedro Isuntza Ondarroa
2007 Orio Hondarribia Castro Urdiales
2008 Urdaibai Castro Urdiales Orio
2009 Castro Urdiales San Pedro Orio
2010 Orio Urdaibai Tirán
Urtea Bandera Irabazlea Bigarrena Hirugarrena
2011 Pasaiako Kaiko Agintaritzaren I Bandera Kaiku Astillero Urdaibai
2012 Pasaiako Kaiko Agintaritzaren II Bandera Hondarribia Kaiku Pasai Donibane
2003 Pasaiako Kaiko Agintaritzaren III Bandera Orio Urdaibai Hondarribia
2014 II La Caixa Bandera Hondarribia Kaiku Orio
2015 III La Caixa Bandera Hondarribia Urdaibai Orio
2016 Gipuzkoako Foru Aldundiaren Bandera Hondarribia Urdaibai Kaiku
2017 Adegi Bandera Hondarribia Urdaibai Zierbena

Garaipenak[aldatu | aldatu iturburu kodea]

  • Bandera guztiak batera hartuta:
Taldea Garaipenak Urteak
San Pedro 9 1993, 1994, 1995, 1996, 1998, 1999, 2001, 2002, 2006
Hondarribia 5 2012, 2014, 2015, 2016, 2017
Orio 4 1992, 2007, 2010, 2013
Isuntza 1 2000
Zarautz 1 2004
Zumaia 1 2005
Urdaibai 1 2008
Castro Urdiales 1 2009
Kaiku 1 2011

Promozio estropada[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Bigarren taldea uretan izan denean San Pedrok Promozio estropada antolatu izan du KAE Ligan. 2011tik aurrera San Pedroko Banderaren palmaresari gehitzen zaio.

Urtea Irabazlea Bigarrena Hirugarrena
2010 Santoña Portugalete Hibaika
2011 Getaria Busturialdea Ondarroa
2012 Orio B Trintxerpe Donostiarra B
2013 Hondarribia B Arkote San Pedro B
2014 (Pasaiako Bandera)
2015 Castro Urdiales Hondarribia B San Pedro B
2016 (Pasaiako Bandera)
2017 Lapurdi San Juan B Hibaika

Emakumezkoen estropada[aldatu | aldatu iturburu kodea]

  • Palmaresa:
Urtea Bandera Irabazlea Bigarrena Hirugarrena
2012 Euskotren I Bandera Zumaia Rias Baixas San Juan
2013 Euskotren II Bandera Zumaia San Juan Hibaika
2014 Euskotren III Bandera Hibaika San Juan Samertolameu
2015 La Caixa Bandera Zumaia Hibaika Orio
2016* I Gipuzkoako Foru Aldundiaren Bandera Hibaika San Juan Orio
2017 II Gipuzkoako Foru Aldundiaren Bandera San Juan Hibaika Orio
  • 2015 urtean San Juanek irabazi bazuen ere deskalifikatua izan zen.
  • 2016an Batelerak, berdintasunean aintzindari izenarekin jokatu zen eta Gipuzkoako Foru Aldundiak antolatu zuen.
  • Garaipenak:
Taldea Garaipenak Urteak
Zumaia 2 2012, 2013 2015
Hibaika 2 2014, 2016
San Juan 1 2017