Txiotesia lehiaketa

Wikipedia, Entziklopedia askea
Txiotesia lehiaketa
Datuak
Mota Zientzia saria
Erabilitako hizkuntza euskara
Historia
Sorrera 2013

Txiotesia gazteen artean zientziaren dibulgazioa sustatzeko UEUk 2013z geroztik antolatzen duen lehiaketa da. Parte hartzaileek Twitterreko 6 txiotan azaldu behar dute beren tesi-lana. Horrekin unibertsitatean eta euskaraz aritzen diren ikerlari gazteek elkarren artean ezagutzeko eta beren arteko komunikazioa eta lankidetza erraztea lortu nahi da

Estitxu Garai eta Itxaro Perez 2013ko irabazleak

Lehenengo ekitaldia 2013an izan zen, gero, 2014z geroztik, bi urterik behin antolatu da. Lehenengo lehiaketan 86 ikerlariren 516 txio argitaratu ziren.[1] Aldi bakoitzean bi sari banatzen dira: txio-sorta ulergarrienarena eta txio-sorta originalena.

#txiotesia lehiaketen palmaresa
#txiotesia Urtea Txioak Lehiakideak Txio ulergarriena Txio originalena
#txiotesia1 2013 516 86[2] Estitxu Garai Artetxe[3] Itxaro Perez Urzelai[4]
#txiotesia2 2014 777 46[5][6][7] Itziar Gonzalez[8] Eneko Bidegain[9]
#txiotesia3 2016 814 52[10] Uxoa Iñurrieta[10] Iraia Muñoa[10]
#txiotesia4 2018 589 34[11] Naima El Bani Altuna[12] Juanmari Agirreurreta[13]
#txiotesia5 2020 444 74 Ainhoa Gonzalez Pujana[14] Eider Urkola Ezeiza

Helburu bera daukan Ikergazte kongresua bi urterik behin antolatu da 2015etik ikerlari gazteen topalekua izateko. 200 baino gehiago izaten dira partaideak eta 140 artikulu inguru aurkeztu izan dira aldi bakoitzean.

Uxoa Iñurrieta eta Iraia Muñoa zientzialariak Txiotesia lehiaketa irabazleak 2016an
2018ko Txiotesia lehiaketaren sari banaketa. Naima El Bani bideo konferentziaz eta erdian Juanmari Agirreurreta
Lehen Txiotesiako parte hartzaileak (2013)

Erreferentziak[aldatu | aldatu iturburu kodea]

  1. Irureta Azkune, Onintza. (2013-12-01). «86 tesilariren txioak ikerkuntza euskaraz aldarrikatzeko» Argia Noiz kontsultatua: 2018-12-09.
  2. Azkune, Onintza Irureta. (2013-12-01). «86 tesilariren txioak ikerkuntza euskaraz aldarrikatzeko» Argia Noiz kontsultatua: 2020-02-17.
  3. «Estitxu Garai: “Gabezia ez da euskarazko publizitatearena, arazoa publizitate-agentzia handien lan egiteko erarena da” — Unibertsitatea.Net» www.unibertsitatea.net Noiz kontsultatua: 2020-02-17.
  4. «Ama,irakurriko ipuin hau?-Bai maitia:peptidasen aktibitatearen aldaketak heste lodiko minbizietan2011.-Eta zer dira peptidasak? — Unibertsitatea.Net» www.unibertsitatea.net Noiz kontsultatua: 2020-02-17.
  5. «46 ikertzaile euskaldunen tesiak txiokatu ziren atzo #txiotesia2 lehiaketan — Unibertsitatea.Net» www.unibertsitatea.net Noiz kontsultatua: 2020-02-17.
  6. «Itziar Gonzalez-Dios eta Eneko Bidegain dira #Txiotesia2 lehiaketako irabazleak» sustatu.eus Noiz kontsultatua: 2020-02-17.
  7. «#txiotesia2: txioak — Unibertsitatea.Net» www.unibertsitatea.net Noiz kontsultatua: 2020-02-17.
  8. «Egitura sintaktiko konplexuen identifikazioa eta sinplifikazio automatikoa euskararen tratamendu automatikoan — Unibertsitatea.Net» www.unibertsitatea.net Noiz kontsultatua: 2020-02-17.
  9. «"1. Mundu Gerra Eskualduna-n" Alemanen aurka herraz, 7.000 ale erraz zabaltzen ziren euskaraz eta zer idazten zuten gerraz? — Unibertsitatea.Net» www.unibertsitatea.net Noiz kontsultatua: 2020-02-17.
  10. a b c Berria. «Uxoa Iñurrieta eta Iraia Muñoa irabazle 'txiotesien' hirugarren lehiaketan» Berria Noiz kontsultatua: 2020-02-17.
  11. «Naima El Bani geologoa eta Juanmari Agirreurreta filosofoa dira txiotesia4 lehiaketako irabazleak — Unibertsitatea.Net» www.unibertsitatea.net Noiz kontsultatua: 2020-02-17.
  12. «Ipar Altantikoan eta Artikoan iraganeko itsas-hondoko korronteen tenperaturaren azterketa foraminifero bentonikoak erabiliz — Unibertsitatea.Net» www.unibertsitatea.net Noiz kontsultatua: 2020-02-17.
  13. «Fikzioa J.-P. Sartreren diskurtso teorikoan — Unibertsitatea.Net» www.unibertsitatea.net Noiz kontsultatua: 2020-02-17.
  14. «Ainhoa Gonzalez eta Eider Urkola dira #txiotesia5 lehiaketako irabazleak — Unibertsitatea.Net» www.unibertsitatea.net Noiz kontsultatua: 2020-11-26.

Ikus, gainera[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Kanpo estekak[aldatu | aldatu iturburu kodea]