Espainiako aireportuen zerrenda

Wikipedia(e)tik
Hona jo: nabigazioa, Bilatu
Espainiako aireportu nagusiak

Hemen Espainiako aireportuak zerrendatzen dira.

Espainiako aireportuak (kontinentea)[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Hiria Erkidegoa NAZE NAGE Best. Aireportuaren izena
Aireportu publikoak
A Coruña Galizia LECO LCG A Coruñako aireportua (Alvedro aireportua) [7]
Albacete Gaztela-Mantxa LEAB [1] ABC Albaceteko aireportua (Los Llanos aireportua) [8]
Alacant-Elx Valentziako Erkidegoa LEAL ALC Alacanteko aireportua (El Altet aireportua) [9]
Algeciras Andaluzia LE-- AEI Algecirasko heliportua [10]
Almería Andaluzia LEAM LEI Almeríako aireportua [11]
Oviedo Asturiasko Printzerria LEAS OVD Asturiasko aireportua (Ranón/Santiago del Monte aireportua) [12]
Badajoz Extremadura LEBZ BJZ Badajozko aireportua (Talavera la Real aireportua) [13]
Bartzelona Katalunia LEBL BCN Bartzelona-El Prat aireportua [14]
Bilbo EAE LEBB BIO Bilbo-Loiu aireportua [15]
Burgos Gaztela eta León LEBG [2] RGS Burgosko aireportua (Villafría aireportua) [16]
Kordoba Andaluzia LEBA ODB Kordobako aireportua [17]
Girona Katalunia LEGE GRO Girona-Costa Brava aireportua [18]
Granada Andaluzia LEGR GRX Granadako aireportua (Federico García Lorca Granada-Jaén aireportua) [19]
Huesca Aragoi LEHC [3] HSK Huescako aireportua (Huesca-Pirineos aireportua) [20]
Jerez de la Frontera Andaluzia LEJR XRY Jerezko aireportua [21]
León Gaztela eta Leon LELN LEN Leóngo aireportua (Virgen del Camino aireportua) [22]
Lleida Katalunia LEDA [4] ILD Lleida-Alguaire aireportua [23]
Logroño Errioxa LELO [5] RJL Logroño-Agoncillo aireportua [24]
Madril Madrilgo Erkidegoa LEMD MAD Madril-Barajas aireportua [25]
Madril Madrilgo Erkidegoa LECU Madril-Cuatro Vientos aireportua [26]
Madril Madrilgo Erkidegoa LETO TOJ Madril-Torrejón aireportua [27]
Málaga Andaluzia LEMG AGP Málagako aireportua [28]
Murtzia Murtziako Erkidegoa LELC MJV Murtzia-San Javier aireportua [29]
Iruñea Nafarroa LEPP PNA Iruñea-Noain aireportua [30]
Reus Katalunia LERS REU Reusko aireportua [31]
Sabadell Katalunia LELL [6] QSA Sabadelleko aireportua [32]
Salamanca Gaztela eta Leon LESA SLM Salamancako aireportua (Matacan Aireko Basea) [33]
Donostia EAE LESO EAS Donostia-Hondarribia aireportua [34]
Santander Kantabria LEXJ SDR Santanderko aireportua (Parayas aireportua) [35]
Santiago Compostelakoa Galizia LEST SCQ Santiago Compostelakoako aireportua (Lavacolla aireportua) [36]
Sevilla Andaluzia LEZL SVQ Sevillako aireportua (San Pablo aireportua) [37]
Valentzia Valentziako Erkidegoa LEVC VLC Valentziako aireportua [38]
Valladolid Gaztela eta Leon LEVD VLL Valladolideko aireportua (Villanubla aireportua) [39]
Vigo Galizia LEVX VGO Vigoko aireportua [40]
Gasteiz EAE LEVT VIT Gasteiz-Foronda aireportua [41]
Zaragoza Aragoi LEZG ZAZ Zaragozako aireportua [42]
Aireportu militarrak
Alcantarilla Murtziako Erkidegoa LERI Alcantarilla Aireko Basea
Granada Andaluzia LEGA Armilla Aireko Basea
León Gaztela eta Leon LELN LEN León Aireko Basea
Madril Madrilgo Erkidegoa LEGT Getafe Aireko Basea
Morón de la Frontera Andaluzia LEMO OZP Morón Aireko Basea
Rota Andaluzia LERT Rota Itsasoko eta Aireko Basea
Salamanca Gaztela eta Leon LESA SLM Matacan Aireko Basea
Santiago Compostelakoa Galizia LEST SCQ Santiago Compostelakoako aireportu militarra
Valladolid Gaztela eta Leon LEVD VLL Villanubla Aireko Basea

Balear Uharteetako aireportuak[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Kokapena NAZE NAGE Aireportuaren aizena
Eivissa LEIB IBZ Eivissako aireportua [43]
Mallorca LEPA PMI Son Sant Joan aireportua (Palmako aireportua) [44]
Mallorca LESB Son Bonet aireportua [45]
Menorca LEMH MAH Menorcako aireportua [46]

Kanarietako aireportuak[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Kokapena NAZE NAGE Aireportuaren izena
El Hierro GCHI VDE Hierroko aireportua [47]
Fuerteventura GCFV FUE Fuerteventurako aireportua [48]
Kanaria Handia GCLP LPA Kanaria Handiko aireportua (Las Palmas) [49]
Gomera GCGM GMZ Gomerako aireportua [50]
La Palma GCLA SPC La Palmako aireportua [51]
Lanzarote GCRR ACE Lanzaroteko aireportua (Arrecife aireportua) [52]
Tenerife GCXO TFN Ipar-Tenerifeko aireportua (Los Rodeos aireportua) [53]
Tenerife GCTS TFS Hego-Tenerifeko aireportua (Reina Sofía aireportua) [54]

Ceuta eta Melillako aireportuak[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Location NAZE NAGE Airport name
Ceuta GECE JCU Ceutako heliportua [55]
Melilla GEML MLN Melillako aireportua [56]

Ikus, gainera[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Erreferentziak[aldatu | aldatu iturburu kodea]

(PDF) ICAO Location Indicators by State, International Civil Aviation Organization, http://www.icao.int/anb/aig/Taxonomy/R4CDLocationIndicatorsbystate.pdf. Noiz kontsultatua: 2006-01-12 .

  •  

«UN Location Codes: Spain (includes IATA codes)», UN/LOCODE 2006-2 (UNECE), http://www.unece.org/cefact/locode/es.htm. Noiz kontsultatua: 2007-04-30 .

  1. ABC ez da Albaceteko aireportuarentzako NAGE kodea, ikus [1]
  2. RGS ez da Burgosko aireportuarentzako NAGE kodea, ikus [2]
  3. HSK is a non-IATA identifier for Huesca-Pirineos Airport, see [3]
  4. ILD ez da Lleida-Alguaire aireportuarentzako NAGE kodea, ikus [4]
  5. RJL ez da Logroño-Agoncillo aireportuarentzako NAGE kodea, ikus [5]
  6. QSA ez da Sabadelleko aireportuarentzako NAGE kodea, ikus [6]