Espainiako errege-erreginen zerrenda

Wikipedia(e)tik
Hona jo: nabigazioa, Bilatu

Hona hemen Espainiako errege-erreginen zerrenda

Trastamara leinua (1474-1516)[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Irudi Armarria Izena Noiztik Noizera
FerdinandCatholic.jpg Escudo de los reyes Católicos 2.svg Fernando II.a Aragoikoa
(Fernando V.a Gaztelakoa)
bere emaztearekin, Elisabet I.a Gaztelakoa
1475eko urtarrilaren 15
Gaztelan

1479ko urtarrilaren 20
Aragoien
1504ko azaroaren 26
Gaztelan
1516ko urtarrilaren 23
Aragoien
Isabel la Católica-2.jpg Escudo de los reyes Católicos 2.svg Elisabet I.a Gaztelakoa
bere senarrarekin, Fernando II.a Aragoikoa
1474ko abenduaren 13
Gaztelan
1504ko azaroaren 26
Johanna I van Castilië.JPG Escudo de armas de Juana I de Castilla.svg Joana I.a Gaztelakoa
bere senarrarekin, Filipe I.a Gaztelakoa (1506)
bere semearekin, Karlos I.a Espainiakoa (1516-1555)
1504ko azaroaren 26
Gaztelan

1516ko urtarrilaren 25
Aragoien
1555eko apirilaren 12
Philipp der Schöne.jpg Coat of arms of Philip I of Castile (as Castilian Monarch).PNG Filipe I.a Gaztelakoa
bere emaztearekin, Joana I.a Gaztelakoa (1506)
1506ko uztailaren 12 1506ko irailaren 25

Austria leinua (1516-1700)[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Irudi Armarria Izena Noiztik Noizera
Emperor charles v.png Charles I Spain-Full Achievement.svg Karlos I.a Espainiakoa
bere amarekin Joana I.a Gaztelakoa (1516-1555)
Erregina ezkontidea: Elisabet Portugalgoa

1516ko martxoaren 14
1556ko urtarrilaren 16
King PhilipII of Spain.jpg Escudo de Felipe II.svg Filipe II.a Espainiakoa
Erregina ezkontidea: Maria Tudor
Erregina ezkontidea: Elisabet Valoiskoa
Erregina ezkontidea: Ana Austriakoa
1556ko urtarrilaren 16 1598ko irailaren 13
Felipe3-Spain.jpg Escudo de Felipe II.svg Filipe III.a Espainiakoa
Erregina ezkontidea: Margarita Austriakoa
1598ko irailaren 13 1621eko martxoaren 31
Philip IV of Spain.jpg Escudo de Felipe II.svg Filipe IV.a Espainiakoa
Erregina ezkontidea: Ixabel Borboikoa
Erregina ezkontidea: Mariana Austriakoa
1621eko martxoaren 31 1665eko irailaren 17
Charles II of Spain anonymous portrait.jpg Escudo de Felipe II.svg Karlos II.a Espainiakoa
Erregina ezkontidea: Maria Luisa Orleansekoa
Erregina ezkontidea: Mariana Neoburgokoa
1665eko irailaren 17 1700eko azaroaren 1
Carles-III-de-Catalunya.jpg Escudo del Archiduque Carlos como Rey de España.svg Karlos artxidukea
Karlos III.a Espainiako erregenaia
(Espainiako Ondorengotzaren Gerra)
Erregina ezkontidea: Elisabet Kristina Brunswick-Wolfenbüttelgoa
1703ko irailaren 19 1715eko ekainaren 15

Borboi leinua (1700-1808)[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Irudi Armarria Izena Noiztik Noizera
Felipe V; Rey de España.jpg Escudo de Armas de Felipe V.svg Filipe V.a Espainiakoa
Erregina ezkontidea: Maria Luisa Gabriela Saboiakoa
Erregina ezkontidea: Elisabetta Farnese
1700eko azaroaren 16 1724ko urtarrilaren 14
Louis, King of Spain.jpg Escudo de Armas de Felipe V.svg Luis I.a Espainiakoa
Erregina ezkontidea: Luisa Elisabet Orleanskoa
1724ko urtarrilaren 14 1724ko abuztuaren 31
Felipe V; Rey de España.jpg Escudo de Armas de Felipe V.svg Filipe V.a Espainiakoa
Erregina ezkontidea: Elisabetta Farnese
1724ko irailaren 6 1746ko uztailaren 9
Ferdinand VI 2.jpg Escudo de Armas de Felipe V.svg Fernando VI.a Espainiakoa
Erregina ezkontidea: Barbara Baragançakoa
1746ko uztailaren 9 1759ko abuztuaren 10
Charles III of Spain.jpg Escudo de Armas de Carlos III.svg Karlos III.a Espainiakoa
Erregina ezkontidea: Maria Amalia Saxoniakoa
1759ko abuztuaren 10 1788ko abenduaren 14
Charles IV of Spain.jpg Escudo de Armas de Carlos III.svg Karlos IV.a Espainiakoa
Erregina ezkontidea: Maria Luisa Borboi-Parmakoa
1788ko abenduaren 14 1808ko martxoaren 19
Francisco de Goya y Lucientes 070.jpg Escudo de Armas de Carlos III.svg Fernando VII.a Espainiakoa
Erregina ezkontidea: Ixabel Baragançakoa
1808ko martxoaren 19 1808ko maiatzaren 6

Bonaparte leinua (1808-1813)[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Irudi Armarria Izena Noiztik Noizera
Joseph-Bonaparte.jpg Escudo de José Bonaparte.svg Jose I.a Espainiakoa
Erregina ezkontidea: Julie Clary
1808ko ekainaren 6 1813ko abenduaren 11

Borboi leinua (Lehenengo berrezarpena: 1813-1868)[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Irudi Armarria Izena Noiztik Noizera
Francisco de Goya y Lucientes 070.jpg Escudo de Armas de Carlos III.svg Fernando VII.a Espainiakoa
Erregina ezkontidea: Ixabel Baragançakoa
Erregina ezkontidea: Maria Josefa Saxoniakoa
Erregina ezkontidea: Maria Kristina Borboikoa
1808ko abuztuaren 11
-
1813ko abenduaren 11
1833ko irailaren 29
IsabellaII.png Escudo de Armas de Carlos III.svg Elisabet II.a Espainiakoa
Errege ezkontidea: Frantzisko Asis Borboikoa
1833ko irailaren 29 1868ko irailaren 30

Saboia leinua (1870-1873)[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Irudi Armarria Izena Noiztik Noizera
Amadeo I Rey de España.jpg Escudo de España Amadeo de Saboya con toisón.svg Amadeo I.a Espainiakoa
Erregina ezkontidea: Maria Vittoria del Pozzo della Cisterna
1870eko azaroaren 16 1873ko otsailaren 11

Borboi leinua (Bigarren berrezarpena: 1874-1931)[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Irudi Armarria Izena Noiztik Noizera
Alfonso XII of Spain.png Escudo de Armas de Carlos III.svg Alfontso XII.a Espainiakoa
Erregina ezkontidea: Mercedes Orleansekoa
Erregina ezkontidea: Maria Kristina Habsburgo-Lorenakoa
1874ko abenduaren 29 1885eko azaroaren 25
align="center" align="center"|Escudo de Armas de Carlos III.svg Alfontso XIII.a Espainiakoa
Erregina ezkontidea: Victoria Eugenia Battenbergekoa
1886ko maiatzaren 17 1931eko apirilaren 14

Borboi leinua (Hirugarren berrezarpena: 1975-)[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Irudi Armarria Izena Noiztik Noizera
Juan Carlos da Espanha.jpg Escudo de Juan Carlos I de España.svg Joan Karlos I.a Espainiakoa
Erregina ezkontidea: Sofia Greziakoa
1975eko azaroaren 22 Egun

Ikus, gainera[aldatu | aldatu iturburu kodea]