Frantziako hiri nagusien zerrenda

Wikipedia(e)tik
Hona jo: nabigazioa, Bilatu

Frantziako hiri nagusien zerrenda biztanle kopuruaren arabera lehenengo 80 hiriak agertzen dira, udalerri bakoitzean erroldatutako jendea kontutan hartuta soilik, metropoli-barrutia barne ez hartuz alegia.

2005eko uztaileko datuak ageri dira taulan.

Zbk. Hiria Departamendua Eskualdea 1999ko martxoan 2005eko uztailean
1 Paris Paris Frantziako Uhartea 2.125.246 2.166.200
2 Marseilla Bouches-du-Rhône Provence-Alpes-Côte d'Azur 798.430 826.700
3 Lyon Rhône Rhône-Alpeak 445.452 467.400
4 Tolosa Garona Garaia Midi-Pyrénées 390.350 437.100
5 Niza Itsas Alpeak Provence-Alpes-Côte d'Azur 342.738 346.900
6 Nantes Loire-Atlantique Pays de la Loire 270.251 281.800
7 Estrasburgo Bas-Rhin Alsazia 264.115 272.500
8 Montpellier Hérault Languedoc-Roussillon 225.392 248.000
9 Bordele Gironda Akitania 215.363 229.500
10 Lille Nord Nord-Pas-de-Calais 184.657 224.900
11 Rennes Ille-et-Vilaine Bretainia 206.229 210.500
12 Reims Marne Champagne-Ardenne 187.206 184.800
13 Le Havre Seine-Maritime Normandia Garaia 190.905 183.600
14 Saint-Étienne Loira Rhône-Alpeak 180.210 175.500
15 Toulon Var Provence-Alpes-Côte d'Azur 160.639 167.400
16 Grenoble Isère Rhône-Alpeak 153.317 155.100
17 Angers Maine-et-Loire Pays de la Loire 151.279 153.000
18 Dijon Côte-d'Or Borgoina 149.867 150.800
19 Brest Finistère Bretainia 149.634 145.100
20 Nîmes Gard Languedoc-Roussillon 133.424 144.000
21 Le Mans Sarthe Pays de la Loire 146.105 143.800
22 Aix-en-Provence Bouches-du-Rhône Provence-Alpes-Côte d'Azur 134.222 141.200
23 Clermont-Ferrand Puy-de-Dôme Auvernia 137.140 139.300
24 Saint-Denis Réunion Réunion 131.557 138.600
25 Amiens Somme Pikardia 135.501 136.600
26 Tours Indre-et-Loire Centre 132.820 136.400
27 Limoges Haute-Vienne Limousin 133.968 135.100
28 Villeurbanne Rhône Rhône-Alpeak 124.215 134.800
29 Metz Moselle Lorrena 123.776 124.200
30 Besançon Doubs Franche-Comté 117.733 116.100
31 Perpinyà Ekialdeko Pirinioak Languedoc-Roussillon 105.115 115.000
32 Orléans Loiret Centre 113.126 113.200
33 Mulhouse Haut-Rhin Alsazia 110.359 110.900
34 Boulogne-Billancourt Hauts-de-Seine Île-de-France 106.367 110.300
35 Caen Calvados Normandia Beherea 113.987 108.900
36 Rouen Seine-Maritime Normandia Garaia 106.592 108.300
37 Nancy Meurthe-et-Moselle Lorrena 103.605 106.300
38 Argenteuil Val-d'Oise Île-de-France 93.961 102.400
39 Montreuil Seine-Saint-Denis Île-de-France 90.674 100.600
40 Saint-Paul Réunion Réunion 87.712 99.300
41 Roubaix Nord Nord-Pas-de-Calais 96.984 97.600
42 Saint-Denis Seine-Saint-Denis Île-de-France 85.832 96.600
43 Fort-de-France Martinika Martinika 94.049 ?
44 Tourcoing Nord Nord-Pas-de-Calais 93.540 92.200
45 Avignon Vaucluse Provence-Alpes-Côte d'Azur 85.935 90.800
46 Poitiers Vienne Poitou-Charentes 83.448 89.200
47 Créteil Val-de-Marne Île-de-France 82.154 89.000
48 Nanterre Hauts-de-Seine Île-de-France 84.281 87.800
49 Versailles Yvelines Île-de-France 85.726 87.100
50 Courbevoie Hauts-de-Seine Île-de-France 69.694 84.000
51 Paue Pirinio Atlantikoak Akitania 78.732 83.000
52 Asnières-sur-Seine Hauts-de-Seine Île-de-France 75.837 82.800
53 Vitry-sur-Seine Val-de-Marne Île-de-France 78.908 82.500
54 Colombes Hauts-de-Seine Île-de-France 76.757 81.400
55 Aulnay-sous-Bois Seine-Saint-Denis Île-de-France 80.021 81.200
56 Rueil-Malmaison Hauts-de-Seine Île-de-France 73.469 77.800
57 Arroxela Charente-Maritime Poitou-Charentes 76.584 77.300
58 Saint-Pierre Réunion Réunion 68.915 75.500
59 Saint-Maur-des-Fossés Val-de-Marne Île-de-France 73.069 75.200
60 Antibes Itsas Alpeak Provence-Alpes-Côte d'Azur 72.412 75.000
61 Champigny-sur-Marne Val-de-Marne Île-de-France 74.237 74.900
62 Calais Pas-de-Calais Nord-Pas-de-Calais 77.333 74.200
63 Aubervilliers Seine-Saint-Denis Île-de-France 63.136 72.000
64 Béziers Hérault Languedoc-Roussillon 69.153 71.600
65 Bourges Cher Centre 72.480 70.800
66 Cannes Itsas Alpeak Provence-Alpes-Côte d'Azur 67.304 70.400
67 Dunkerque Nord Nord-Pas-de-Calais 70.850 69.400
68 Le Tampon Réunion Réunion 60.323 69.200
69 Saint-Nazaire Loire-Atlantique Pays de la Loire 65.874 68.200
70 Drancy Seine-Saint-Denis Île-de-France 62.263 66.100
71 Colmar Haut-Rhin Alsazia 65.136 65.300
72 Valence Drôme Rhône-Alpeak 64.260 64.900
72 Quimper Finistère Bretainia 63.238 64.900
74 Mérignac Gironda Akitania 61.992 63.900
75 Les Abymes Guadalupe Guadalupe 63.054 ?
76 Levallois-Perret Hauts-de-Seine Île-de-France 54.700 62.800
77 Issy-les-Moulineaux Hauts-de-Seine Île-de-France 52.647 62.600
78 Noisy-le-Grand Hauts-de-Seine Île-de-France 58.217 61.600
79 Villeneuve-d'Ascq Nord Nord-Pas-de-Calais 65.042 61.300
80 Neuilly-sur-Seine Hauts-de-Seine Île-de-France 59.848 61.100

Kanpo loturak[aldatu | aldatu iturburu kodea]