Espainiako hiri nagusien zerrenda

Wikipedia(e)tik
Hona jo: nabigazioa, Bilatu

Ondorengo zerrendan Espainiar estatuko hiri nagusiak zerrendatzen dira. Emandako datuak 2009koak dira.[1]

Zerrenda[aldatu | aldatu iturburu kodea]

500.000 biztanle baino gehiagoko hiriak[aldatu | aldatu iturburu kodea]

# Izena Biztanleria (2009) Probintzia Autonomia erkidegoa
1 Madril 3.255.944 Madril  Madrilgo Erkidegoa
2 Bartzelona 1.621.537 Bartzelona  Katalunia
3 Valentzia 814.208 Valentzia  Valentziako Erkidegoa
4 Sevilla 703.206 Sevilla  Andaluzia
5 Zaragoza 674.317 Zaragoza  Aragoi
6 Málaga 568.305 Málaga  Andaluzia

200.000 eta 500.000 biztanle arteko hiriak[aldatu | aldatu iturburu kodea]

# Izena Biztanleria (2009) Probintzia Autonomia erkidegoa
7 Murtzia 436.870 Murtzia  Murtziako Erkidegoa
8 Palma Mallorcakoa 401.270 Balear Uharteak  Balear Uharteak
9 Las Palmas K.H. 381.847 Las Palmas  Kanariak
10 Bilbo 354.860 Bizkaia  Euskadi
11 Alacant 334.757 Alacant  Valentziako Erkidegoa
12 Kordoba 328.428 Kordoba  Andaluzia
13 Valladolid 317.864 Valladolid  Gaztela eta Leon
14 Vigo 297.332 Pontevedra  Galizia
15 Gijón 277.554 Asturias  Asturias
16 L'Hospitalet de Llobregat 257.038 Bartzelona  Katalunia
17 A Coruña 246.056 A Coruña  Galizia
18 Gasteiz 235.661 Araba  Euskadi
19 Granada 234.325 Granada  Andaluzia
20 Elx 230.112 Alacant  Valentziako Erkidegoa
21 Oviedo 224.005 Asturias  Asturias
22 S. C. Tenerifekoa 222.417 S. C. Tenerifekoa  Kanariak
23 Badalona 219.547 Bartzelona  Katalunia
24 Cartagena 211.996 Murtzia  Murtziako Erkidegoa
25 Terrassa 210.941 Bartzelona  Katalunia
26 Jerez de la Frontera 207.532 Cádiz  Andaluzia
27 Sabadell 206.493 Bartzelona  Katalunia
28 Móstoles 206.478 Madril  Madrilgo Erkidegoa
29 Alcalá de Henares 204.574 Madril  Madrilgo Erkidegoa

100.000 eta 200.000 biztanle arteko hiriak[aldatu | aldatu iturburu kodea]

# Izena Biztanleria (2009) Probintzia Autonomia erkidegoa
30 Iruñea 198.491 Nafarroa  Nafarroa
31 Fuenlabrada 197.836 Madril  Madrilgo Erkidegoa
32 Almería 188.810 Almería  Andaluzia
33 Leganés 186.066 Madril  Madrilgo Erkidegoa
34 Donostia 185.357 Gipuzkoa  Euskadi
35 Santander 182.700 Kantabria  Kantabria
36 Castelló de la Plana 180.005 Castelló  Valentziako Erkidegoa
37 Burgos 178.966 Burgos  Gaztela eta Leon
38 Albacete 169.716 Albacete  Gaztela-Mantxa
39 Alcorcón 167.967 Madril  Madrilgo Erkidegoa
40 Getafe 167.164 Madril  Madrilgo Erkidegoa
41 Salamanca 155.619 Salamanca  Gaztela eta Leon
42 Logroño 152.107 Errioxa  Errioxa
43 San Cristóbal de La Laguna 150.661 S. C. Tenerifekoa  Kanariak
44 Huelva 148.806 Huelva  Andaluzia
45 Badajoz 148.334 Badajoz  Extremadura
46 Tarragona 140.323 Tarragona  Katalunia
47 Lleida 135.919 Lleida  Katalunia
48 Marbella 134.623 Málaga  Andaluzia
49 León 134.305 León  Gaztela eta Leon
50 Cádiz 126.766 Cádiz  Andaluzia
51 Dos Hermanas 122.943 Sevilla  Andaluzia
52 Mataró 121.722 Bartzelona  Katalunia
53 Santa Coloma de Gramenet 119.717 Bartzelona  Katalunia
54 Torrejón de Ardoz 118.162 Madril  Madrilgo Erkidegoa
55 Jaén 116.557 Jaén  Andaluzia
56 Algeciras 116.209 Cádiz  Andaluzia
57 Parla 115.611 Madril  Madrilgo Erkidegoa
58 Alcobendas 109.104 Madril  Madrilgo Erkidegoa
59 Ourense 107.742 Ourense  Galizia
60 Reus 107.118 Tarragona  Katalunia
61 Torrevieja 101.792 Alacant  Valentziako Erkidegoa
62 Telde 100.015 Las Palmas  Kanariak

50.000 eta 100.000 biztanle arteko hiriak[aldatu | aldatu iturburu kodea]

# Izena Biztanleria (2009) Probintzia Autonomia erkidegoa
63 Barakaldo 98.460 Bizkaia  Euskadi
64 Lugo 96.678 Lugo  Galizia
65 San Fernando 96.366 Cádiz  Andaluzia
66 Girona 96.188 Girona  Katalunia
67 Santiago de Compostela 95.092 A Coruña  Galizia
68 Cáceres 93.131 Cáceres  Extremadura
69 Lorca 91.906 Murtzia  Murtziako Erkidegoa
70 Coslada 90.280 Madril  Madrilgo Erkidegoa
71 Talavera de la Reina 88.856 Toledo  Gaztela-Mantxa
72 El Puerto de Santa María 87.696 Cádiz  Andaluzia
73 Cornellà de Llobregat 86.519 Bartzelona  Katalunia
74 Las Rozas 86.340 Madril  Madrilgo Erkidegoa
75 Orihuela 86.164 Alacant  Valentziako Erkidegoa
76 Avilés 84.242 Asturias  Asturias
77 El Ejido 84.227 Almería  Andaluzia
78 Guadalajara 83.039 Guadalajara  Gaztela-Mantxa
79 Roquetas de Mar 82.665 Almería  Andaluzia
80 Palentzia 82.651 Palentzia  Gaztela eta Leon
81 Sant Boi de Llobregat 82.428 Bartzelona  Katalunia
82 Pozuelo de Alarcón 82.428 Madril  Madrilgo Erkidegoa
83 Toledo 82.291 Toledo  Gaztela-Mantxa
84 Pontevedra 81.576 Pontevedra  Galizia
85 Getxo 80.770 Bizkaia  Euskadi
86 Gandía 80.020 Valentzia  Valentziako Erkidegoa
87 Sant Cugat del Vallès 79.253 Bartzelona  Katalunia
88 Ceuta 78.674 Ceuta  Ceuta
89 Arona 78.614 S. C. Tenerifekoa  Kanariak
90 Torrent 78.543 Valentzia  Valentziako Erkidegoa
91 Chiclana de la F. 77.293 Cádiz  Andaluzia
92 Manresa 76.558 Bartzelona  Katalunia
93 S. Sebastián de los Reyes 75.912 Madril  Madrilgo Erkidegoa
94 Ferrol 74.273 A Coruña  Galizia
95 Vélez-Málaga 74.190 Málaga  Andaluzia
96 Ciudad Real 74.014 Ciudad Real  Gaztela-Mantxa
97 Mijas 73.787 Málaga  Andaluzia
98 Melilla 73.460 Melilla  Melilla
99 Rubí 72.987 Bartzelona  Katalunia
100 Fuengirola 71.482 Málaga  Andaluzia

Erreferentziak[aldatu | aldatu iturburu kodea]

  1. [1] Padrón municipal al 1 de enero de 2009 - INE

Kanpo loturak[aldatu | aldatu iturburu kodea]