Alemaniako landa barrutien zerrenda

Wikipedia(e)tik
Hona jauzi: nabigazioa, Bilatu

Alemaniak 401 administrazio barrutitan banatuta dago: horietatik 294 dira landa barrutiak[1] (alemanez, Kreise [Ipar Renania-Westfalian eta Schleswig-Holsteinen] eta Landkreise), hemen osorik zerrendatuak; eta beste 107ak hiri barrutiak dira (Kreisfreie Städte eta Stadtkreise Baden-Württembergen), hau da, bakoitza bere aldetik barruti diren hiriak.

Herri-barrutia (Landkreis) Alemaniako autonomia estatua Hiriburua
Aachen Ipar Renania-Westfalia Aachen¹
Ahrweiler Renania-Palatinatua Bad Neuenahr-Ahrweiler
Aichach-Friedberg Bavaria Aichach
Alb-Donau Baden-Wurtemberg Ulm¹
Altenburger Land Turingia Altenburg
Altenkirchen Renania-Palatinatua Altenkirchen
Altmarkkreis Salzwedel Saxonia-Anhalt Salzwedel
Altötting Bavaria Altötting
Alzey-Worms Renania-Palatinatua Alzey
Amberg-Sulzbach Bavaria Amberg¹
Ammerland Saxonia Beherea Westerstede
Anhalt-Zerbst Saxonia-Anhalt Zerbst
Annaberg Saxonia Annaberg-Buchholz
Ansbach Bavaria Ansbach¹
Aschaffenburg Bavaria Aschaffenburg¹
Aschersleben-Staßfurt Saxonia-Anhalt Aschersleben
Aue-Schwarzenberg Saxonia Aue
Augsburg Bavaria Augsburg¹
Aurich Saxonia Beherea Aurich
Bad Dürkheim Renania-Palatinatua Bad Dürkheim
Bad Kissingen Bavaria Bad Kissingen
Bad Kreuznach Renania-Palatinatua Bad Kreuznach
Bad Tölz-Wolfratshausen Bavaria Bad Tölz
Bamberg Bavaria Bamberg¹
Barnim Brandenburgo Eberswalde
Bautzen Saxonia Bautzen
Bayreuth Bavaria Bayreuth¹
Bentheim Saxonia Beherea Nordhorn
Berchtesgadener Land Bavaria Bad Reichenhall
Bergstraße Hessen Heppenheim
Bernburg Saxonia-Anhalt Bernburg
Bernkastel-Wittlich Renania-Palatinatua Wittlich
Biberach Baden-Wurtemberg Biberach
Birkenfeld Renania-Palatinatua Birkenfeld
Bitburg-Prüm Renania-Palatinatua Bitburg
Bitterfeld Saxonia-Anhalt Bitterfeld
Böblingen Baden-Wurtemberg Böblingen
Bodenseekreis Baden-Wurtemberg Friedrichshafen
Bördekreis Saxonia-Anhalt Oschersleben
Borken Ipar Renania-Westfalia Borken
Breisgau-Hochschwarzwald Baden-Wurtemberg Freiburg im Breisgau¹
Burgenlandkreis Saxonia-Anhalt Naumburg
Calw Baden-Wurtemberg Calw
Celle Saxonia Beherea Celle
Cham Bavaria Cham
Chemnitzer Land Saxonia Glauchau
Cleves (Kleve) Ipar Renania-Westfalia Cleves (Kleve)
Cloppenburg Saxonia Beherea Cloppenburg
Coburg Bavaria Coburg¹
Cochem-Zell Renania-Palatinatua Cochem
Coesfeld Ipar Renania-Westfalia Coesfeld
Cuxhaven Saxonia Beherea Cuxhaven
Dachau Bavaria Dachau
Dahme-Spreewald Brandenburgo Lübben
Darmstadt-Dieburg Hessen Darmstadt¹
Daun Renania-Palatinatua Daun
Deggendorf Bavaria Deggendorf
Delitzsch Saxonia Delitzsch
Demmin Mecklenburgo-Mendebaldeko Pomerania Demmin
Diepholz Saxonia Beherea Diepholz
Dillingen Bavaria Dillingen
Dingolfing-Landau Bavaria Dingolfing
Dithmarschen Schleswig-Holstein Heide
Döbeln Saxonia Döbeln
Donau-Ries Bavaria Donauwörth
Donnersbergkreis Renania-Palatinatua Kirchheimbolanden
Düren Ipar Renania-Westfalia Düren
Ebersberg Bavaria Ebersberg
Eichsfeld Turingia Heilbad Heiligenstadt
Eichstätt Bavaria Eichstätt
Elbe-Elster Brandenburgo Herzberg
Emmendingen Baden-Wurtemberg Emmendingen
Emsland Saxonia Beherea Meppen
Ennepe-Ruhr Ipar Renania-Westfalia Schwelm
Enzkreis Baden-Wurtemberg Pforzheim¹
Erding Bavaria Erding
Erlangen-Höchstadt Bavaria Erlangen¹
Esslingen Baden-Wurtemberg Esslingen am Neckar
Euskirchen Ipar Renania-Westfalia Euskirchen
Forchheim Bavaria Forchheim
Freiberg Saxonia Freiberg
Freising Bavaria Freising
Freudenstadt Baden-Wurtemberg Freudenstadt
Freyung-Grafenau Bavaria Freyung
Friesland Saxonia Beherea Jever
Fulda Hessen Fulda
Fürstenfeldbruck Bavaria Fürstenfeldbruck
Fürth Bavaria Zirndorf
Garmisch-Partenkirchen Bavaria Garmisch-Partenkirchen
Germersheim Renania-Palatinatua Germersheim
Gießen Hessen Gießen
Gifhorn Saxonia Beherea Gifhorn
Göppingen Baden-Wurtemberg Göppingen
Goslar Saxonia Beherea Goslar
Gotha Turingia Gotha
Göttingen Saxonia Beherea Göttingen
Greiz Turingia Greiz
Groß-Gerau Hessen Groß-Gerau
Günzburg Bavaria Günzburg
Gütersloh Ipar Renania-Westfalia Gütersloh
Halberstadt Saxonia-Anhalt Halberstadt
Hamelin-Pyrmont (Hameln-Pyrmont) Saxonia Beherea Hamelin (Hameln)
Hanover (Hannover) Saxonia Beherea Hanover (Hannover)
Harburg Saxonia Beherea Winsen
Haßberge Bavaria Haßfurt
Havelland Brandenburgo Rathenow
Heidenheim Baden-Wurtemberg Heidenheim
Heilbronn Baden-Wurtemberg Heilbronn¹
Heinsberg Ipar Renania-Westfalia Heinsberg
Helmstedt Saxonia Beherea Helmstedt
Herford Ipar Renania-Westfalia Herford
Hersfeld-Rotenburg Hessen Bad Hersfeld
Hildburghausen Turingia Hildburghausen
Hildesheim Saxonia Beherea Hildesheim
Hochsauerland Ipar Renania-Westfalia Meschede
Hochtaunuskreis Hessen Bad Homburg
Hof Bavaria Hof
Hohenlohekreis Baden-Wurtemberg Künzelsau
Holzminden Saxonia Beherea Holzminden
Höxter Ipar Renania-Westfalia Höxter
Ilm-Kreis Turingia Arnstadt
Jerichower Land Saxonia-Anhalt Burg
Kaiserslautern Renania-Palatinatua Kaiserslautern¹
Kamenz Saxonia Kamenz
Karlsruhe Baden-Wurtemberg Karlsruhe¹
Kassel Hessen Kassel¹
Kelheim Bavaria Kelheim
Kitzingen Bavaria Kitzingen
Konstanz Baden-Wurtemberg Konstanz
Köthen Saxonia-Anhalt Köthen
Kronach Bavaria Kronach
Kulmbach Bavaria Kulmbach
Kusel Renania-Palatinatua Kusel
Kyffhäuserkreis Turingia Sondershausen
Lahn-Dill Hessen Wetzlar
Landsberg Bavaria Landsberg
Landshut Bavaria Landshut¹
Lauenburg Schleswig-Holstein Ratzeburg
Leer Saxonia Beherea Leer
Leipziger Land Saxonia Borna
Lichtenfels Bavaria Lichtenfels
Limburg-Weilburg Hessen Limburg
Lindau Bavaria Lindau
Lippe Ipar Renania-Westfalia Detmold
Löbau-Zittau Saxonia Zittau
Lörrach Baden-Wurtemberg Lörrach
Lüchow-Dannenberg Saxonia Beherea Lüchow
Ludwigsburg Baden-Wurtemberg Ludwigsburg
Ludwigslust-Parchim Mecklenburgo-Mendebaldeko Pomerania Parchim
Lüneburg Saxonia Beherea Lüneburg
Main-Kinzig Hessen Hanau
Main-Spessart Bavaria Karlstadt am Main
Main-Tauber Baden-Wurtemberg Tauberbischofsheim
Main-Taunus Hessen Hofheim
Mainz-Bingen Renania-Palatinatua Ingelheim
Mansfelder Land Saxonia-Anhalt Eisleben
Marburg-Biedenkopf Hessen Marburg
Märkischer Kreis Ipar Renania-Westfalia Lüdenscheid
Märkisch-Oderland Brandenburgo Seelow
Mayen-Koblenz Renania-Palatinatua Koblenz¹
Mecklenburgische Seenplatte Mecklenburgo-Mendebaldeko Pomerania Neubrandenburg
Meißen Saxonia Meißen
Merseburg-Querfurt Saxonia-Anhalt Merseburg
Merzig-Wadern Sarre Merzig
Mettmann Ipar Renania-Westfalia Mettmann
Miesbach Bavaria Miesbach
Miltenberg Bavaria Miltenberg
Minden-Lübbecke Ipar Renania-Westfalia Minden
Mittlerer Erzgebirgskreis Saxonia Marienberg
Mittweida Saxonia Mittweida
Mühldorf Bavaria Mühldorf
Muldentalkreis Saxonia Grimma
Munich (München) Bavaria Munich¹ (München)
Neckar-Odenwald Baden-Wurtemberg Mosbach
Neuburg-Schrobenhausen Bavaria Neuburg
Neumarkt Bavaria Neumarkt
Neunkirchen Sarre Neunkirchen
Neuss Ipar Renania-Westfalia Neuss
Neustadt (Aisch)-Bad Windsheim Bavaria Neustadt (Aisch)
Neustadt (Waldnaab) Bavaria Neustadt (Waldnaab)
Neu-Ulm Bavaria Neu-Ulm
Neuwied Renania-Palatinatua Neuwied
Niederschlesischer Oberlausitzkreis Saxonia Niesky
Nienburg Saxonia Beherea Nienburg
Nordfriesland Schleswig-Holstein Husum
Nordhausen Turingia Nordhausen
Nordwestmecklenburg Mecklenburgo-Mendebaldeko Pomerania Wismar
Northeim Saxonia Beherea Northeim
Nürnberger Land Bavaria Lauf
Oberallgäu Bavaria Sonthofen
Oberbergischer Kreis Ipar Renania-Westfalia Gummersbach
Oberhavel Brandenburgo Oranienburg
Oberspreewald-Lausitz Brandenburgo Senftenberg
Odenwaldkreis Hessen Erbach
Oder-Spree Brandenburgo Beeskow
Offenbach Hessen Dietzenbach
Ohrekreis Saxonia-Anhalt Haldensleben
Oldenburg Saxonia Beherea Wildeshausen
Olpe Ipar Renania-Westfalia Olpe
Ortenaukreis Baden-Wurtemberg Offenburg
Osnabrück Saxonia Beherea Osnabrück¹
Ostalbkreis Baden-Wurtemberg Aalen
Ostallgäu Bavaria Marktoberdorf
Osterholz Saxonia Beherea Osterholz-Scharmbeck
Ostholstein Schleswig-Holstein Eutin
Ostprignitz-Ruppin Brandenburgo Neuruppin
Paderborn Ipar Renania-Westfalia Paderborn
Passau Bavaria Passau¹
Peine Saxonia Beherea Peine
Pfaffenhofen Bavaria Pfaffenhofen a.d.Ilm
Pinneberg Schleswig-Holstein Pinneberg
Plön Schleswig-Holstein Plön
Potsdam-Mittelmark Brandenburgo Belzig
Prignitz Brandenburgo Perleberg
Quedlinburg Saxonia-Anhalt Quedlinburg
Rastatt Baden-Wurtemberg Rastatt
Ravensburg Baden-Wurtemberg Ravensburg
Recklinghausen Ipar Renania-Westfalia Recklinghausen
Regen Bavaria Regen
Regensburg Bavaria Regensburg¹
Rems-Murr Baden-Wurtemberg Waiblingen
Rendsburg-Eckernförde Schleswig-Holstein Rendsburg
Reutlingen Baden-Wurtemberg Reutlingen
Rhein-Erft-Kreis Ipar Renania-Westfalia Bergheim
Rheingau-Taunus Hessen Bad Schwalbach
Rhein-Hunsrück Renania-Palatinatua Simmern
Rheinisch-Bergischer Kreis Ipar Renania-Westfalia Bergisch-Gladbach
Rhein-Lahn Renania-Palatinatua Bad Ems
Rhein-Neckar Baden-Wurtemberg Heidelberg¹
Rhein-Pfalz-Kreis Renania-Palatinatua Ludwigshafen¹
Rhein-Sieg Ipar Renania-Westfalia Siegburg
Rhön-Grabfeld Bavaria Bad Neustadt
Riesa-Großenhain Saxonia Großenhain
Rosenheim Bavaria Rosenheim¹
Rostock Mecklenburgo-Mendebaldeko Pomerania Güstrow
Rotenburg Saxonia Beherea Rotenburg
Roth Bavaria Roth
Rottal-Inn Bavaria Pfarrkirchen
Rottweil Baden-Wurtemberg Rottweil
Saale-Holzland Turingia Eisenberg
Saale-Orla Turingia Schleiz
Saalfeld-Rudolstadt Turingia Saalfeld
Saalkreis Saxonia-Anhalt Halle¹
Saarbrücken Sarre Saarbrücken
Saarlouis Sarre Saarlouis
Saarpfalz Sarre Homburg
Sächsische Schweiz Saxonia Pirna
Sangerhausen Saxonia-Anhalt Sangerhausen
Sankt Wendel Sarre Sankt Wendel
Schaumburg Saxonia Beherea Stadthagen
Schleswig-Flensburg Schleswig-Holstein Schleswig
Schmalkalden-Meiningen Turingia Meiningen
Schönebeck Saxonia-Anhalt Schönebeck
Schwäbisch Hall Baden-Wurtemberg Schwäbisch Hall
Schwalm-Eder Hessen Homberg
Schwandorf Bavaria Schwandorf
Schwarzwald-Baar Baden-Wurtemberg Villingen-Schwenningen
Schweinfurt Bavaria Schweinfurt¹
Segeberg Schleswig-Holstein Bad Segeberg
Siegen-Wittgenstein Ipar Renania-Westfalia Siegen
Sigmaringen Baden-Wurtemberg Sigmaringen
Soest Ipar Renania-Westfalia Soest
Soltau-Fallingbostel Saxonia Beherea Bad Fallingbostel
Sömmerda Turingia Sömmerda
Sonneberg Turingia Sonneberg
Spree-Neiße Brandenburgo Forst
Stade Saxonia Beherea Stade
Starnberg Bavaria Starnberg
Steinburg Schleswig-Holstein Itzehoe
Steinfurt Ipar Renania-Westfalia Steinfurt
Stendal Saxonia-Anhalt Stendal
Stollberg Saxonia Stollberg
Stormarn Schleswig-Holstein Bad Oldesloe
Straubing-Bogen Bavaria Straubing¹
Südliche Weinstraße Renania-Palatinatua Landau¹
Südwestpfalz Renania-Palatinatua Pirmasens¹
Teltow-Fläming Brandenburgo Luckenwalde
Tirschenreuth Bavaria Tirschenreuth
Torgau-Oschatz Saxonia Torgau
Traunstein Bavaria Traunstein
Trier-Saarburg Renania-Palatinatua Trier¹
Tübingen Baden-Wurtemberg Tübingen
Tuttlingen Baden-Wurtemberg Tuttlingen
Uckermark Brandenburgo Prenzlau
Uecker-Randow Mecklenburgo-Mendebaldeko Pomerania Pasewalk
Uelzen Saxonia Beherea Uelzen
Unna Ipar Renania-Westfalia Unna
Unstrut-Hainich Turingia Mühlhausen
Unterallgäu Bavaria Mindelheim
Vechta Saxonia Beherea Vechta
Verden Saxonia Beherea Verden
Viersen Ipar Renania-Westfalia Viersen
Vogelsbergkreis Hessen Lauterbach
Vogtlandkreis Saxonia Plauen¹
Vorpommern-Greifswald Mecklenburgo-Mendebaldeko Pomerania Greifswald
Vorpommern-Rügen Mecklenburgo-Mendebaldeko Pomerania Stralsund
Waldeck-Frankenberg Hessen Korbach
Waldshut Baden-Wurtemberg Waldshut-Tiengen
Warendorf Ipar Renania-Westfalia Warendorf
Wartburgkreis Turingia Eisenach
Weilheim-Schongau Bavaria Weilheim
Weimarer Land Turingia Apolda
Weißenburg-Gunzenhausen Bavaria Weißenburg
Weißenfels Saxonia-Anhalt Weißenfels
Weißeritzkreis Saxonia Dippoldiswalde
Wernigerode Saxonia-Anhalt Wernigerode
Werra-Meißner Hessen Eschwege
Wesel Ipar Renania-Westfalia Wesel
Wesermarsch Saxonia Beherea Brake
Westerwaldkreis Renania-Palatinatua Montabaur
Wetteraukreis Hessen Friedberg
Wittenberg Saxonia-Anhalt Wittenberg
Wittmund Saxonia Beherea Wittmund
Wolfenbüttel Saxonia Beherea Wolfenbüttel
Wunsiedel Bavaria Wunsiedel
Würzburg Bavaria Würzburg¹
Zollernalbkreis Baden-Wurtemberg Balingen
Zwickauer Land Saxonia Werdau

1 Barrutiko administrazioaren egoitza da, baina ez dago barruti horren barruan. Izan ere, hiri barrutia da.

Erreferentziak[aldatu | aldatu iturburu kodea]