Hondarribiko Bandera

Wikipedia, Entziklopedia askea
Hondarribiako Bandera» orritik birbideratua)
Jump to navigation Jump to search
Hondarribiko Bandera
Sorrera 1984
Herria Euskal Herria Hondarribia, Gipuzkoa
Antolatzailea Hondarribia Arraun Elkartea
Partehartzaileak TKE Liga
Modalitatea lerrokatua
Errekorra 19:21:89 (Urdaibai, 2008)
Garaipen gehien Euskal Herria Urdaibai (6)
Azken ekitaldia 2019
Irabazlea(k) Gizonezkoak:
Euskal Herria Orio
Emakumezkoak:
Euskal Herria Orio

Hondarribiko Bandera Hondarribia Arraun Elkarteak antolatzen duen estropada da.

Historia[aldatu | aldatu iturburu kodea]

1984ean izan zen lehenengo ekitaldia. 1985 eta 1986an Pryca Bandera deitu zen, supermerkatu honek antolatzen baitzuen. 1987tik aurrera berriz ere udaletxea izan zen antolatzailea. Garaian arabera garrantzia desberdina izan du baina 1994etik aurrera jokatu diren Liga nagusietako estropada izan da, hasieran Euskal Liga eta ondoren TKE Ligakoa. 1996an bi txanda jokatu ondoren suspenditu egin zen enbata itzela etorri zelako.

Palmaresa[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Urtea Irabazlea Bigarrena Hirugarrena
1984 Zumaia Orio Donostia
1985* Zumaia Kaiku Santurtzi
1986* San Juan San Pedro Zumaia
1987 San Juan San Pedro Zierbena
1988 San Juan San Pedro Hondarribia
1990 Hondarribia Orio San Juan (Yola)
1991 Arraun Lagunak San Pedro (Kalparra) Ciudad de Santander
1992 Donibaneko Arraunlariak Koxtape Arraun Lagunak
1993 San Pedro Donibaneko Arraunlariak Arraun Lagunak
1994 San Pedro Donibaneko Arraunlariak Hondarribia
1995 Donibaneko Arraunlariak Koxtape Hondarribia
1996 suspenditua
1997 Donibaneko Arraunlariak Orio San Pedro
1998 San Pedro Orio Donibaneko Arraunlariak
1999 Castro Urdiales Hondarribia Orio
2000 Hondarribia Orio Koxtape
2001 Castro Urdiales Orio Santiagotarrak
2002 Astillero Castro Urdiales Hondarribia
2003 Mecos San Juan Cabo da Cruz
2004 Cabo da Cruz Astillero Urdaibai
2005 Astillero Arkote Hondarribia
2006 Hondarribia Pedreña Arkote
2007 Urdaibai Pedreña Orio
2008 Urdaibai Castro Urdiales Pedreña
2009 Orio Castro Urdiales Hondarribia
2010 Urdaibai Pasai Donibane Castro Urdiales
2011 Kaiku Tirán Hondarribia
2012 Hondarribia Tirán San Pedro
2013 Kaiku Urdaibai Astillero
2014 Urdaibai Hondarribia San Pedro
2015 Hondarribia Urdaibai Orio
2016 Urdaibai Hondarribia Kaiku
2017 Urdaibai Hondarribia Orio
2018 Cabo da Cruz Urdaibai Hondarribia
2019 Orio Urdaibai Santurtzi
  • 1985 eta 1986an Pryca Bandera jokatu zen

Garaipenak[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Elkartea Garaipenak Urteak
Urdaibai 6 2007, 2008, 2010, 2014, 2016, 2017
Hondarribia 5 1990, 2000, 2006, 2012, 2015
San Juan 3 1986*, 1987, 1988
Donibaneko Arraunlariak 3 1992, 1995, 1997
San Pedro 3 1993, 1994, 1998
Castro Urdiales 2 1999, 2001
Astillero 2 2002, 2005
Zumaia 2 1984, 1985*
Kaiku 2 2011, 2013
Cabo da Cruz 2 2004, 2018
Orio 2 2009, 2019
Arraun Lagunak 1 1991
Mecos 1 2003
  • 1985 eta 1986an Pryca Bandera jokatu zen

Hondarribiko Promozio estropada[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Hondarribiko Promozio estropada
Sorrera 1993
Herria Euskal Herria Hondarribia, Gipuzkoa
Antolatzailea Hondarribia Arraun Elkartea
Partehartzaileak KAE Liga
Modalitatea lerrokatua
Garaipen gehien Euskal Herria Hondarribia B (5)
Azken ekitaldia 2019
Irabazlea(k) Euskal Herria Orio B

Hondarribiko B traineruak KAE Ligarako jartzen duen estropada da. 1993an izan zuen lehen ekitaldia. 2003ko ekitaldiak Hondarribia 800 Ikurrina izena izan zuen. 2007tik aurrera, Hondarribiako Arrantzale Kofradiaren Bandera izena du.

  • Palmaresa
Urtea Irabazlea Bigarrena Hirugarrena
1993 Getaria Trintxerpe Kalparra (San Pedro B)
1994 Hernani Algorta Fortuna
1995 Hondarribia B Zumaia Santiagotarrak
1996 Hondarribia B Santiagotarrak Ur-Kirolak
1997 Hondarribia B Isuntza Zierbena
1998 Santiagotarrak Zumaia Kaiku
1999 Zarautz Ciudad de Santander Mecos
2000 Santurtzi Arkote Santiagotarrak
2001 ? ? ?
2002 ? ? ?
2003 Trintxerpe Lutxana Ur-Kirolak
2004 Arkote ? ?
2005 Santurtzi Koxtape-Ur Joko Hondarribia B
2006 Camargo San Pedro Isuntza
2007 Getaria Donostia Arraun Lagunak Camargo
2008 Kaiku Isuntza Camargo
2009 Pasai Donibane Astillero Santurtzi
2010 Camargo Zierbena Santurtzi
2011 Portugalete Zierbena Isuntza
2012 Orio Santurtzi Isuntza
2013 Hondarribia B Deustu San Pedro B
2014 Deustu Zarautz Arkote
2015 Hondarribia B Castreña Arkote
2016 Ondarroa Deustu Donostiarra
2017 Donostiarra Isuntza Zarautz
2018 Donostiarra B Santoña San Pedro B
2019 Orio B Busturialdea Castreña
  • Garaipenak
Taldea Garaipenak Urteak
Hondarribia B 5 1995, 1996, 1997, 2013, 2015
Santurtzi 2 2000, 2005
Getaria 2 1993, 2007
Donostiarra 2 2017, 2018
Orio B 1 2019

Emakumezkoen Bandera[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Txingudi Bandera du izena eta emakumezkoen estropadarik zaharrena da. 2005 urtean jokatu zen lehen aldiz eta 2013 arte iraun zuen, 2014an Hondarribiak ez baitzuen trainerurik uretaratu. Getaria-Tolosa izan zen traineru arrakastatsuena, hiru garaipenekin. Ekitaldi guztiak ikusteko klikatu estekan: Txingudi Bandera.

Honetaz gain 2018an Euskotren Ligako estropada jokatu zen.

Urtea Irabazlea Bigarrena Hirugarrena
2018 San Juan Orio Arraun Lagunak
2019 Orio Arraun Lagunak Donostiarra