Japoniako hirien zerrenda populazioaren arabera

Wikipedia(e)tik
Hona jauzi: nabigazioa, Bilatu

Japonian 127 milioitik gora biztanle bizi dira eta haietako % 80, Honshu uhartean.

Hona hemen populazioaren araberako zerrenda. Prefeturetako hiriburuak letra lodiz agertzen dira.

Milioi bat biztanletik gorako hiriak[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Ord. Hiria Prefetura Biztanleak (2010) Irudia
1 Tokio Tokio 8.949.447 Skyscrapers of Shinjuku 2009 January (revised).jpg
2 Yokohama Kanagawa 3.689.603 Yokohama downtown area.JPG
3 Osaka Osaka 2.666.371 Osaka Castle Park 20071230.jpg
4 Nagoia Aichi 2.215.062 View from Nagoya Castle 2010-10-03.jpg
5 Sapporo Hokkaido 1.914.434 Hokkaido Sapporo Odori Park.jpg
6 Kobe Hyōgo 1.544.873 Kobe port tower and Nihonmaru replica.jpg
7 Kyoto Kyoto 1.474.473 Nijo Castle 1.jpg
8 Fukuoka Fukuoka 1.463.826 Seaside-momochi.JPG
9 Kawasaki Kanagawa 1.425.678 Kawasaki Station East Exit 2.jpg
10 Saitama Saitama 1.222.910 Sendai city - Hirose river 2005.jpg
11 Hiroshima Hiroshima 1.174.209 A bomb dome hiroshima sunset.jpg
12 Sendai Miyagi 1.045.903 HigashiNibanchoStreet from SS30.JPG

Milioi bat eta 500.000 biztanle arteko hiriak[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Ord. Hiria Prefetura Biztanleak (2010) Irudia
13 Kitakyūshū Fukuoka 977.288 Waka-To O-hashi.JPG
14 Chiba Chiba 962.130 View from Chiba Port-Tower East.jpg
15 Sakai Osaka 842.134 Sakai City Hall.png
16 Niigata Niigata 812.192 Shinano river.JPG
17 Hamamatsu Shizuoka 800.912 Hamamatsu from above.jpg
18 Kumamoto Kumamoto 734.294 Kumamoto Castle 36n3200.jpg
19 Sagamihara Kanagawa 717.561 Hashimoto, Sagamihara.jpg
20 Shizuoka Shizuoka 716.328 Mt Fuji at Nihondaira.jpg
21 Okayama Okayama 709.622 Okayama city skyline.JPG
22 Funabashi Chiba 609.081 LaLaport TOKYO-BAY.jpg
23 Kagoshima Kagoshima 605.940 20100720 Sakurajima 3846.jpg
24 Hachiōji Tokio 579.799 Station Road Of Hachioji Station.jpg
25 Himeji Hyōgo 536.338 Himeji Castle The Keep Towers.jpg
26 Matsuyama Ehime 517.088 Views from Matsuyama Castle (Iyo) in 2010-9-6 No,2.JPG
27 Utsunomiya Tochigi 511.296 Utsunomiya City South East Area viewing from Utsunomiya Tower.jpg
28 Higashiōsaka Osaka 509.632 Mt Ikoma1600px.JPG
29 Kawaguchi Saitama 500.311 Honmachi,Kawaguchi.JPG

500.000 eta 250.000 biztanle arteko hiriak[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Ord. Hiria Prefetura Biztanleak (2010)
30 Matsudo Chiba 484.639
31 Nishinomiya Hyōgo 482.790
32 Kurashiki Okayama 475.421
33 Ichikawa Chiba 474.926
34 Ōita Ōita 473.955
35 Kanazawa Ishikawa 462.478
36 Fukuyama Hiroshima 461.471
37 Amagasaki Hyōgo 453.608
38 Nagasaki Nagasaki 443.469
39 Machida Tokio 426.827
40 Toyama Toyama 421.890
41 Toyota Aichi 421.552
42 Takamatsu Kagawa 419.291
43 Yokosuka Kanagawa 418.448
44 Gifu Gifu 413.239
45 Fujisawa Kanagawa 409.734
46 Hirakata Osaka 407.997
47 Kashiwa Chiba 404.079
48 Miyazaki Miyazaki 400.352
49 Toyonaka Osaka 389.359
50 Nagano Nagano 381.533
51 Toyohashi Aichi 376.861
52 Ichinomiya Aichi 375.621
53 Okazaki Aichi 372.472
54 Takasaki Gunma 371.352
55 Wakayama Wakayama 369.400
56 Nara Nara 366.528
57 Takatsuki Osaka 357.423
58 Suita Osaka 355.567
59 Asahikawa Hokkaido 347.275
60 Kōchi Kōchi 343.416
61 Kawagoe Saitama 342.714
62 Iwaki Fukushima 342.198
63 Tokorozawa Saitama 341.900
64 Maebashi Gunma 340.390
65 Kōriyama Fukushima 338.772
66 Ōtsu Shiga 337.629
67 Koshigaya Saitama 326.423
68 Akita Akita 323.363
69 Naha Okinawa 315.765
70 Yokkaichi Mie 307.807
71 Kasugai Aichi 305.662
72 Kurume Fukuoka 302.323
73 Aomori Aomori 299.429
74 Morioka Iwate 298.572
75 Fukushima Fukushima 292.280
76 Akashi Hyōgo 290.993
77 Tsu Mie 285.728
78 Nagaoka Niigata 282.719
79 Shimonoseki Yamaguchi 280.987
80 Ichihara Chiba 279.601
81 Hakodate Hokkaido 279.110
82 Ibaraki Osaka 274.832
83 Mito Ibaraki 268.818
84 Yao Osaka 268.652
85 Kakogawa Hyōgo 266.869
86 Fukui Fukui 266.831
87 Tokushima Tokushima 264.764
88 Sasebo Nagasaki 261.146
89 Hiratsuka Kanagawa 260.776
90 Fuchū Tokio 255.453
91 Yamagata Yamagata 254.084
92 Fuji Shizuoka 254.049

Gainontzeko prefetura-hiriburuak[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Hiria Prefetura Biztanleak (2010)
Saga Saga 237.501
Tottori Tottori 199.319
Kōfu Yamanashi 198.757
Matsue Shimane 195.008
Yamaguchi Yamaguchi 191.714

Tokioko auzo bereziak[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Tokioko auzo berezi handienak Japoniako hiri asko baino handiagoak dira. Hona hemen 250.000 biztanletik gora dituztenak:

Ord. Auzoa Biztanleria Balizko ordena (*)
1 Setagaya 841.399 15.a
2 Nerima 713.995 21.a
3 Ōta 665.370 22.a
4 Edogawa 653.882 25.a
5 Adachi 624.548 26.a
6 Suginami 528.180 30.a
7 Itabashi 522.710 32.a
8 Kōtō 420.831 46.a
9 Katsushika 429.750 48.a
10 Shinagawa 346.361 65.a
11 Kita 330.378 75.a
12 Nakano 310.210 80.a
13 Shinjuku 302.287 81.a
14 Meguro 264.158 97.a
15 Toshima 250.153 103.a

(*) Guztiak hiriak izango balira Japoniako hirien artean izango luketen ordena.


Ikus, gainera[aldatu | aldatu iturburu kodea]