Zerrenda:Euskarazko literatura idazlan nagusiak

Wikipedia, Entziklopedia askea
Jump to navigation Jump to search

Euskarazko literatura idazlan nagusien zerrenda:

XVI. mendean[aldatu | aldatu iturburu kodea]

  1. Linguae vasconum primitiae (Bernart Etxepare, 1545).
  2. Jesus Krist Gure Jaunaren Testamentu Berria (Joanes Leizarraga, 1571).

XVII. mendean[aldatu | aldatu iturburu kodea]

  1. Lazarragaren eskuizkribua (Joan Perez Lazarraga, 1602?).
  2. Gero (Pedro Agerre Axular, 1643).
  3. Onsa hilceco bidia (Joan Tartas, 1666).

XVIII. mendean[aldatu | aldatu iturburu kodea]

XIX. mendean[aldatu | aldatu iturburu kodea]

  1. Peru Abarka (Joan Antonio Mogel, 1802).
  2. Koplak (Joan Batista Elizanburu, 1855).
  3. Atheka gaitzeko oihartzunak (Joan Batista Azkonagerre, 1870).
  4. Piarres Adame (Joan Batista Elizanburu, 1888).
  5. Auñemendiko lorea (Txomin Agirre, 1897).

XX. mendean[aldatu | aldatu iturburu kodea]

  1. Kresala (Txomin Agirre, 1906).
  2. Garoa (Txomin Agirre, 1912).
  3. Abarrak (Evaristo Bustintza "Kirikiño", 1918).
  4. Bide barrijak (Esteban Urkiaga "Lauaxeta", 1931).
  5. Biotz-begietan (Xabier Lizardi, 1932).
  6. Leturiaren egunkari ezkutua (Txillardegi, 1957).
  7. Haur besoetakoa (Jon Mirande, 1959).
  8. Harri eta Herri (Gabriel Aresti, 1964).
  9. Egunero hasten delako (Ramon Saizarbitoria, 1969).
  10. Zergatik panpox (Arantxa Urretabizkaia, 1979).
  11. Hamaseigarrenean, aidanez (Anjel Lertxundi, 1983).
  12. Obabakoak (Bernardo Atxaga, 1988).
  13. Kutsidazu bidea, Ixabel (Joxean Sagastizabal, 1994).
  14. Otto Pette (Anjel Lertxundi, 1994).
  15. Hamaika pauso (Ramon Saizarbitoria, 1995).
  16. Non dago Basque harbour? (Koldo Izagirre, 1997).
  17. Gasteizko hondartzak (Xabier Montoia, 1997).
  18. Lur bat haratago (Joan Mari Irigoien, 2000).

XXI. mendean[aldatu | aldatu iturburu kodea]

  1. SPrako tranbia (Unai Elorriaga, 2001).
  2. Lagun izoztua (Joseba Sarrionandia, 2001).
  3. Bitartean heldu eskutik (Kirmen Uribe, 2001).
  4. Sisifo maite minez (Laura Mintegi, 2001).
  5. Krokodiloa ohe azpian (Mariasun Landa, 2002).
  6. Larrepetit (Pello Lizarralde, 2002).
  7. Zorion perfektua (Anjel Lertxundi, 2002).
  8. Soinujolearen semea (Bernardo Atxaga, 2003).
  9. Bizia lo (Jokin Muñoz, 2003).
  10. Bilbao-New York-Bilbao (Kirmen Uribe, 2008).
  11. Azken egunak Gandiagarekin (Joxe Azurmendi, 2009).
  12. Martutene (Ramon Saizarbitoria, 2012).
  13. Nevadako egunak (Bernardo Atxaga, 2013).
  14. Ehiztariaren isilaldia (Luis Garde, 2015).
  15. Bidean ikasia (Arantxa Urretabizkaia, 2016).

Ikus, gainera[aldatu | aldatu iturburu kodea]