Elementu kimikoen zerrenda ikurraren arabera

Wikipedia(e)tik
Hona jo: nabigazioa, Bilatu
Sinbolo kimikoa Izena Zenbakia Masa atomikoa Dentsitatea 20 °Ctan Urtze-puntua Irakite-puntua Aurkikuntza urtea Aurkitzailea
Ac Aktinio 89 227,0278 g/mol 10,07 g/cm3 1.047 °C 3.197 °C 1899 Debierne
Ag Zilarra 47 107,8682 g/mol 10,49 g/cm3 961,9 °C 2.212 °C Aurrehistoria ezezaguna
Al Aluminioa 13 26,981539 g/mol 2,70 g/cm3 660,5 °C 2.467 °C 1825 Oersted
Am Amerizioa 95 243,0614 g/mol 13,67 g/cm3 994 °C 2.607 °C 1944 Seaborg
Ar Argona 18 39,948 g/mol 1,66 g/l -189,4 °C -185,9 °C 1894 Ramsay eta Rayleigh
As Artsenikoa 33 74,92159 g/mol 5,72 g/cm3 613 °C 613 (sublimazioa) °C ca. 1250 Albertus Magnus
At Astatoa 85 209,9871 g/mol 302 °C 337 °C 1940 Corson eta MacKenzie
Au Urrea 79 196,96654 g/mol 19,32 g/cm3 1.064,4 °C 2.940 °C Aurrehistoria ezezaguna
B Boroa 5 10,811 g/mol 2,46 g/cm3 2.300 °C 2.550 °C 1808 Davy u. Gay-Lussac
Ba Barioa 56 137,327 g/mol 3,65 g/cm3 725 °C 1.640 °C 1808 Davy
Be Berilioa 4 9,012182 g/mol 1,85 g/cm3 1.278 °C 2.970 °C 1797 Vauquelin
Bh Bohrioa 107 262,1229 g/mol 1976 Oganessian
Bi Bismutoa 83 208,98037 g/mol 9,80 g/cm3 271,4 °C 1.560 °C 1540 Agricola
Bk Berkelioa 97 247,0703 g/mol 13,25 g/cm3 986 °C 1949 Seaborg
Br Bromoa 35 79,904 g/mol 3,14 g/cm3 -7,3 °C 58,8 °C 1826 Balard
C Karbonoa 6 12,011 g/mol 3,51 g/cm3 3.550 °C 4.827 °C Aurrehistoria ezezaguna
Ca Kaltzioa 20 40,078 g/mol 1,54 g/cm3 839 °C 1.487 °C 1808 Davy
Cd Kadmioa 48 112,411 g/mol 8,64 g/cm3 321 °C 765 °C 1817 Stromeyer eta Hermann
Ce Zerioa 58 140,115 g/mol 6,77 g/cm3 798 °C 3.257 °C 1803 von Hisinger eta Berzelius
Cf Kalifornioa 98 251,0796 g/mol 15,1 g/cm3 900 °C 1950 Seaborg
Cl Kloroa 17 35,4527 g/mol 2,95 g/l -34,6 °C -101 °C 1774 Scheele
Cm Kurioa 96 247,0703 g/mol 13,51 g/cm3 1.340 °C 1944 Seaborg
Co Kobaltoa 27 58,9332 g/mol 8,89 g/cm3 1.495 °C 2.870 °C 1735 Brandt
Cr Kromoa 24 51,9961 g/mol 7,14 g/cm3 1.857 °C 2.482 °C 1797 Vauquelin
Cs Zesioa 55 132,90543 g/mol 1,90 g/cm3 28,4 °C 690 °C 1860 Kirchhoff und Bunsen
Cu Kobrea 29 63,546 g/mol 8,92 g/cm3 1.083,5 °C 2.595 °C Aurrehistoria ezezaguna
Db Dubnioa 105 262,1138 g/mol 1967/70 Flerow oder Ghiorso
Ds Darmstadtioa 110 269 g/mol 1994 Gesellschaft für Schwerionenforschung
Dy Disprosioa 66 162,5 g/mol 8,56 g/cm3 1.409 °C 2.335 °C 1886 Lecoq de Boisbaudran
Er Erbioa 68 167,26 g/mol 9,05 g/cm3 1.522 °C 2.510 °C 1842 Mosander
Es Einstenioa 99 252,0829 g/mol 860 °C 1952 Seaborg
Eu Europioa 63 151,965 g/mol 5,25 g/cm3 822 °C 1.597 °C 1901 Demaçay
F Fluorra 9 18,9984032 g/mol 1,58 g/l -219,6 °C -188,1 °C 1886 Moissan
Fe Burdina 26 55,847 g/mol 7,87 g/cm3 1.535 °C 2.750 °C Aurrehistoria ezezaguna
Fm Fermioa 100 257,0951 g/mol 1952 Seaborg
Fr Frantzioa 87 223,0197 g/mol 27 °C 677 °C 1939 Perey
Ga Galioa 31 69,723 g/mol 5,91 g/cm3 29,8 °C 2.403 °C 1875 Lecoq de Boiskaudran
Gd Gadolinioa 64 157,25 g/mol 7,89 g/cm3 1.311 °C 3.233 °C 1880 de Marignac
Ge Germanioa 32 72,61 g/mol 5,32 g/cm3 937,4 °C 2.830 °C 1886 Winkler
H Hidrogenoa 1 1,00794 g/mol 0,084 g/l -259,1 °C -252,9 °C 1766 Cavendish
He Helioa 2 4,002602 g/mol 0,17 g/l -272,2 °C -268,9 °C 1895 Ramsay und Cleve
Hf Hafnioa 72 178,49 g/mol 13,31 g/cm3 2.150 °C 5.400 °C 1923 Coster und vón Hevesy
Hg Merkurioa 80 200,59 g/mol 13,55 g/cm3 -38,9 °C 356,6 °C Aurrehistoria Ezezaguna
Ho Holmioa 67 164,93032 g/mol 8,78 g/cm3 1.470 °C 2.720 °C 1878 Soret
Hs Hassioa 108 265 g/mol 1984 Ioi Astunen aurkikuntzarako Elkartea
I Iodoa 53 126,90447 g/mol 4,94 g/cm3 113,5 °C 184,4 °C 1811 Courtois
In Indioa 49 114,82 g/mol 7,31 g/cm3 156,2 °C 2.080 °C 1863 Reich eta Richter
Ir Iridioa 77 192,22 g/mol 22,65 g/cm3 2.410 °C 4.130 °C 1803 Tenant eta Andere
K Fosforoa 19 39,0983 g/mol 0,86 g/cm3 63,7 °C 774 °C 1807 Davy
Kr Kriptona 36 83,8 g/mol 3,48 g/l -156,6 °C -152,3 °C 1898 Ramsay eta Travers
La Lantanoa 57 138,9055 g/mol 6,16 g/cm3 920 °C 3.454 °C 1839 Mosander
Li Litioa 3 6,941 g/mol 0,53 g/cm3 180,5 °C 1.317 °C 1817 Arfvedson
Lr Lawrentzioa 103 260,1053 g/mol 1961 Ghiorso
Lu Lutezioa 71 174,967 g/mol 9,84 g/cm3 1.656 °C 3.315 °C 1907 Urbain
Md Mendelebioa 101 258,0986 g/mol 1955 Seaborg
Mg Magnesioa 12 24,305 g/mol 1,74 g/cm3 648,8 °C 1.107 °C 1755 Black
Mn Manganesoa 25 54,93805 g/mol 7,44 g/cm3 1.244 °C 2.097 °C 1774 Gahn
Mo Molibdenoa 42 95,94 g/mol 10,28 g/cm3 2.617 °C 5.560 °C 1778 Scheele
Mt Meitnerioa 109 266 g/mol 1982 Gesellschaft für Schwerionenforschung
N Nitrogenoa 7 14,00674 g/mol 1,17 g/l -209,9 °C -195,8 °C 1772 Rutherford
Na Sodioa 11 22,989768 g/mol 0,97 g/cm3 97,8 °C 892 °C 1807 Davy
Nb Niobioa 41 92,90638 g/mol 8,58 g/cm3 2.468 °C 4.927 °C 1801 Hatchet
Nd Neodimioa 60 144,24 g/mol 7,00 g/cm3 1.010 °C 3.127 °C 1895 von Welsbach
Ne Neona 10 20,1797 g/mol 0,84 g/l -248,7 °C -246,1 °C 1898 Ramsay u. Travers
Ni Nikela 28 58,69 g/mol 8,91 g/cm3 1.453 °C 2.732 °C 1751 Cronstedt
No Nobelioa 102 259,1009 g/mol 1958 Seaborg
Np Neptunioa 93 237,0482 g/mol 20,48 g/cm3 640 °C 3.902 °C 1940 McMillan eta Abelson
O Oxigenoa 8 15,9994 g/mol 1,33 g/l -218,4 °C -182,9 °C 1774 Priestley eta Scheele
Os Osmioa 76 190,2 g/mol 22,61 g/cm3 3045 °C 5.027 °C 1803 Tenant
P Fosforoa 15 30,973762 g/mol 1,82 g/cm3 44 (P4) °C 280 (P4) °C 1669 Brandt
Pa Protaktinioa 91 231,0359 g/mol 15,37 g/cm3 1.554 °C 4.030 °C 1917 Soddy, Cranston eta Hahn
Pb Beruna 82 207,2 g/mol 11,34 g/cm3 327,5 °C 1.740 °C Aurrehistoria Ezezaguna
Pd Paladioa 46 106,42 g/mol 12,02 g/cm3 1.552 °C 3.140 °C 1803 Wollaston
Pm Prometioa 61 146,9151 g/mol 7,22 g/cm3 1.080 °C 2.730 °C 1945 Marinsky eta Glendenin
Po Polonioa 84 208,9824 g/mol 9,20 g/cm3 254 °C 962 °C 1898 Marie eta Pierre Curie
Pr Praseodimioa 59 140,90765 g/mol 6,48 g/cm3 931 °C 3.212 °C 1895 von Welsbach
Pt Platinoa 78 195,08 g/mol 21,45 g/cm3 1.772 °C 3.827 °C 1557 Scaliger
Pu Plutonioa 94 244,0642 g/mol 19,74 g/cm3 641 °C 3.327 °C 1940 Seaborg
Ra Radioa 88 226,0254 g/mol 5,50 g/cm3 700 °C 1.140 °C 1898 Marie eta Pierre Curie
Rb Rubidioa 37 85,4678 g/mol 1,53 g/cm3 39 °C 688 °C 1861 Bunsen eta Kirchhoff
Re Renioa 75 186,207 g/mol 21,03 g/cm3 3.180 °C 5.627 °C 1925 Noddack, Tacke eta Berg
Rf Rutherfordioa 104 261,1087 g/mol 1964/69 Flerow oder Ghiorso
Rg Roentgenioa 111 272 g/mol 1994 Gesellschaft für Schwerionenforschung
Rh Rodioa 45 102,9055 g/mol 12,41 g/cm3 1.966 °C 3.727 °C 1803 Wollaston
Rn Radona 86 222,0176 g/mol 9,23 g/l -71 °C -61,8 °C 1900 Dorn
Ru Rutenioa 44 101,07 g/mol 12,45 g/cm3 2.310 °C 3.900 °C 1844 Claus
S Sufrea 16 32,066 g/mol 2,06 g/cm3 113 °C 444,7 °C Aurrehistoria ezezaguna
Sb Antimonioa 51 121,75 g/mol 6,69 g/cm3 630,7 °C 1750 °C Aurrehistoria ezezaguna
Sc Eskandioa 21 44,95591 g/mol 2,99 g/cm3 1539 °C 2.832 °C 1879 Nilson
Se Selenioa 34 78,96 g/mol 4,82 g/cm3 217 °C 685 °C 1817 Berzelius
Sg Seaborgioa 106 263,1182 g/mol 1974 Oganessian
Si Silizioa 14 28,0855 g/mol 2,33 g/cm3 1.410 °C 2.355 °C 1824 Berzelius
Sm Samarioa 62 150,36 g/mol 7,54 g/cm3 1.072 °C 1.778 °C 1879 Lecoq de Boisbaudran
Sn Eztainua 50 118,71 g/mol 7,29 g/cm3 232 °C 2.270 °C Aurrehistoria Ezezaguna
Sr Estrontzioa 38 87,62 g/mol 2,63 g/cm3 769 °C 1.384 °C 1790 Crawford
Ta Tantaloa 73 180,9479 g/mol 16,68 g/cm3 2.996 °C 5.425 °C 1802 Ekeberg
Tb Terbioa 65 158,92534 g/mol 8,25 g/cm3 1.360 °C 3.041 °C 1843 Mosander
Tc Teknezioa 43 98,9063 g/mol 11,49 g/cm3 2.172 °C 5.030 °C 1937 Perrier eta Segrè
Te Telurioa 52 127,6 g/mol 6,25 g/cm3 449,6 °C 990 °C 1782 von Reichenstein
Th Torioa 90 232,0381 g/mol 11,72 g/cm3 1.750 °C 4.787 °C 1829 Berzelius
Ti Titanioa 22 47,88 g/mol 4,51 g/cm3 1.660 °C 3.260 °C 1791 Gregor eta Klaproth
Tl Talioa 81 204,3833 g/mol 11,85 g/cm3 303,6 °C 1.457 °C 1861 Crookes
Tm Tulioa 69 168,93421 g/mol 9,32 g/cm3 1.545 °C 1.727 °C 1879 Cleve
U Uranioa 92 238,0289 g/mol 18,97 g/cm3 1.132,4 °C 3.818 °C 1789 Klaproth
Uub Ununbioa 112 277 g/mol 1996 Gesellschaft für Schwerionenforschung
Uuh Ununhexioa 116
Uuo Ununoctioa 118
Uup Ununpentioa 115
Uug Ununquadioa 114
Uus Ununseptioa 117
Uut Ununtrioa 113
V Banadioa 23 50,9415 g/mol 6,09 g/cm3 1.890 °C 3.380 °C 1801 del Rio
W Wolframioa 74 183,85 g/mol 19,26 g/cm3 3.407 °C 5.927 °C 1783 Elhuyar anaiak
Xe Xenona 54 131,29 g/mol 4,49 g/l -111,9 °C -107 °C 1898 Ramsay eta Travers
Y Itrioa 39 88,90585 g/mol 4,47 g/cm3 1.523 °C 3.337 °C 1794 Gadolin
Yb Iterbioa 70 173,04 g/mol 6,97 g/cm3 824 °C 1.193 °C 1878 de Marignac
Zn Zinka 30 65,39 g/mol 7,14 g/cm3 419,6 °C 907 °C Aurrehistoria Ezezaguna
Zr Zirkonioa 40 91,224 g/mol 6,51 g/cm3 1.852 °C 4.377 °C 1789 Klaproth