Euskal Herriko udalerri jendetsuenen zerrenda

Wikipedia(e)tik
Hona jo: nabigazioa, Bilatu
Euskal Herriko udalerriak populazioaren arabera

Hona hemen Euskal Herrian 5.000 biztanle baino gehiago dituzten udalerrien zerrenda:

Bilbo, Euskal Herriko udalerririk jendetsuena.
Baiona, Ipar Euskal Herriko udalerririk jendetsuena.
Tutera, Nafarroako 2. udalerririk jendetsuena eta Euskal Herriko 14.a.
Errenteria, Gipuzkoako 3. udalerririk jendetsuena eta Euskal Herriko 12.a.


# Udalerria Biztanleria Herrialdea
1. Bilbo 342.481  Bizkaia
2. Gasteiz 241.451  Araba
3. Iruñea 201.311  Nafarroa
4. Donostia 180.179  Gipuzkoa
5. Barakaldo 98.403  Bizkaia
6. Getxo 77.759  Bizkaia
7. Irun 59.673  Gipuzkoa
8. Portugalete 46.372  Bizkaia
9. Santurtzi 45.703  Bizkaia
10. Baiona 44.498  Lapurdi
11. Basauri 40.876  Bizkaia
12. Errenteria 39.905  Gipuzkoa
13. Angelu 37.934  Lapurdi
14. Tutera 35.062  Nafarroa
15. Leioa 30.793  Bizkaia
16. Galdakao 29.269  Bizkaia
17. Durango 29.193  Bizkaia
18. Sestao 27.286  Bizkaia
19. Eibar 27.158  Gipuzkoa
20. Biarritz 26.828  Lapurdi
21. Erandio 23.906  Bizkaia
22. Zarautz 23.040  Gipuzkoa
23. Arrasate 21.903  Gipuzkoa
24. Barañain 20.458  Nafarroa
25. Hernani 20.013  Gipuzkoa
26. Laudio 18.303  Araba
27. Tolosa 19.041  Gipuzkoa
28. Lasarte-Oria 18.494  Gipuzkoa
29. Burlata 18.237  Nafarroa
30. Zornotza 18.491  Bizkaia
31. Eguesibar 19.014  Nafarroa
32. Bermeo 16.709  Bizkaia
33. Mungia 17.091  Bizkaia
34. Gernika-Lumo 16.595  Bizkaia
35. Hondarribia 17.092  Gipuzkoa
36. Ermua 15.989  Bizkaia
37. Pasaia 16.587  Gipuzkoa
38. Andoain 14.827  Gipuzkoa
39. Bergara 14.905  Gipuzkoa
40. Azpeitia 14.812  Gipuzkoa
41. Lizarra 13.695  Nafarroa
42. Zizur Nagusia 14.253  Nafarroa
43. Hendaia 13.969  Lapurdi
44. Beasain 13.863  Gipuzkoa
45. Donibane Lohizune 13.728  Lapurdi
46. Arrigorriaga 12.029  Bizkaia
47. Sopela 12.592  Bizkaia
48. Trapagaran 11.938  Bizkaia
49. Azkoitia 11.852  Gipuzkoa
50. Elgoibar 11.481  Gipuzkoa
51. Tafalla 10.966  Nafarroa
52. Oñati 11.275  Gipuzkoa
53. Antsoain 10.861  Nafarroa
54. Atarrabia 10.211  Nafarroa
55. Etxebarri 10.951  Bizkaia
56. Amurrio 10.309  Araba
57. Oiartzun 10.211  Gipuzkoa
58. Zumarraga 9.820  Gipuzkoa
59. Abanto 9.570  Bizkaia
60. Ordizia 9.488  Gipuzkoa
61. Zumaia 9.746  Gipuzkoa
62. Berriozar 9.625  Nafarroa
63. Ondarroa 8.617  Bizkaia
64. Legazpi 8.438  Gipuzkoa
65. Ortuella 8.358  Bizkaia
66. Zalla 8.376  Bizkaia
67. Aranguren 8.982  Nafarroa
68. Corella 7.753  Nafarroa
69. Baztan 7.848  Nafarroa
70. Cintruénigo 7.768  Nafarroa
71. Urruña 7.759  Lapurdi
72. Altsasu 7.612  Nafarroa
73. Balmaseda 7.619  Bizkaia
74. Noain 7.837  Nafarroa
75. Muskiz 7.449  Bizkaia
76. Lekeitio 7.187  Bizkaia
77. Abadiño 7.548  Bizkaia
78. Elorrio 7.350  Bizkaia
79. Bokale 7.053  Lapurdi
80. Berango 7.116  Bizkaia
81. Urretxu 6.850  Gipuzkoa
82. Aretxabaleta 6.987  Gipuzkoa
83. Uharte 6.941  Nafarroa
84. Gueñes 6.607  Bizkaia
85. Ziburu 6.396  Lapurdi
86. San Adrián 6.216  Nafarroa
87. Urnieta 6.169  Gipuzkoa
88. Usurbil 6.223  Gipuzkoa
89. Lezo 6.002  Gipuzkoa
90. Azkoien 5.889  Nafarroa
91. Derio 6.496  Bizkaia
92. Kanbo 5.849  Lapurdi
93. Hazparne 5.839  Lapurdi
94. Villabona-Amasa 5.768  Gipuzkoa
95. Bidarte 5.718  Lapurdi
96. Uztaritze 5.517  Lapurdi
97. Gorliz 5.655  Bizkaia
98. Deba 5.427  Gipuzkoa
99. Orio 5.901  Gipuzkoa
100. Lazkao 5.426  Gipuzkoa
101. Senpere 5.251  Lapurdi
102. Zangoza 5.078  Nafarroa
103. Agurain 5.155  Araba

Biztanle kopuruen iturriak hauek dira:

Erreferentziak[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Ikus, gainera[aldatu | aldatu iturburu kodea]