Bizkaiko udalerrien zerrenda

Wikipedia, Entziklopedia askea
Hona jauzi: nabigazioa, Bilatu
Bizkaiko eskualdeak Bizkaiko Foru Aldundiaren arabera.
██ Enkarterri██ Bilboaldea ██ Mungialdea██ Busturialdea ██ Arratia-Nerbioi██ Durangaldea ██ Lea-Artibai

Bizkaiko udalerrien zerrenda, Espainiako Estatistika Institutuak 2015 eta 2010 urteetan eginiko populazio zentsuen datuekin hornituta. Erabili zutabe goiburuetako geziak zerrenda ordenatzeko.

Udalerria
(euskaraz)
Udalerria
(izen ofiziala)
Eskualdea[1] Biztanleria (2015) Biztanleria (2010) Biztanle desbiderapena Azalera (km²)
Abadiño Abadiño Durangaldea 7.516 7.310 + 206 36,26
Abanto Abanto-Zierbena Bilboaldea 9.635 9.724 - 89 16,00
Ajangiz Ajangiz Busturialdea 459 450 + 9 7,50
Alonsotegi Alonsotegi Bilboaldea 2.856 2.828 + 28 21,00
Amoroto Amoroto Lea-Artibai 410 414 - 4 13,40
Arakaldo Arakaldo Arratia-Nerbioi 157 112 + 45 2,63
Arantzazu Arantzazu Arratia-Nerbioi 382 325 + 57 3,80
Areatza Areatza Arratia-Nerbioi 1.195 1.142 + 53 9,10
Arrankudiaga Arrankudiaga Arratia-Nerbioi 973 920 + 53 23,02
Arratzu Arratzu Busturialdea 406 379 + 27 9,86
Arrieta Arrieta Mungialdea 572 558 + 14 14,50
Arrigorriaga Arrigorriaga Bilboaldea 12.339 12.358 - 19 16,36
Arteaga Artea Arratia-Nerbioi 768 760 + 8 12,40
Artzentales Artzentales Enkarterri 730 729 + 1 36,91
Atxondo Atxondo Durangaldea 1.378 1.433 - 55 23,41
Aulesti Aulesti Lea-Artibai 658 680 - 22 25,31
Bakio Bakio Mungialdea 2.589 2.470 + 119 16,12
Balmaseda Balmaseda Enkarterri 7.800 7.366 + 434 22,80
Barakaldo Barakaldo Bilboaldea 100.228 99.321 + 907 25,03
Barrika Barrika Mungialdea 1.539 1.487 + 52 7,80
Basauri Basauri Bilboaldea 41.304 42.452 - 1.148 7,16
Bedia Bedia Durangaldea 1.022 966 + 56 16,52
Berango Berango Bilboaldea 6.961 6.748 + 213 8,90
Bermeo Bermeo Busturialdea 16.947 17.026 - 79 34,10
Berriatua Berriatua Lea-Artibai 1.220 1.284 - 64 20,00
Berriz Berriz Durangaldea 4.778 4.882 - 104 29,95
Bilbo Bilbao Bilboaldea 345.141 353.187 - 8.046 41,60
Busturia Busturia Busturialdea 1.687 1.762 - 75 19,63
Derio Derio Bilboaldea 6.022 5.372 + 650 10,70
Dima Dima Arratia-Nerbioi 1.424 1.313 + 111 62,22
Durango Durango Durangaldea 28.899 28.261 + 638 10,79
Ea Ea Busturialdea 844 897 - 53 14,17
Elantxobe Elantxobe Busturialdea 384 439 - 55 1,85
Elorrio Elorrio Durangaldea 7.271 7.252 + 19 37,40
Erandio Erandio Bilboaldea 24.234 24.294 - 60 17,56
Ereño Ereño Busturialdea 252 258 - 6 10,72
Ermua Ermua Durangaldea 16.048 16.196 - 148 6,49
Errigoiti Errigoiti Busturialdea 507 529 - 22 16,42
Etxebarri Etxebarri Bilboaldea 10.881 9.667 + 1.214 3,26
Etxebarria Etxebarria Lea-Artibai 787 821 - 34 18,10
Forua Forua Busturialdea 947 1.012 - 65 9,00
Fruiz Fruiz Mungialdea 547 450 + 97 5,73
Galdakao Galdakao Bilboaldea 29.344 29.254 + 90 31,70
Galdames Galdames Enkarterri 813 838 - 25 44,36
Gamiz-Fika Gamiz-Fika Mungialdea 1.344 1.327 + 17 15,50
Garai Garai Durangaldea 313 323 - 10 7,12
Gatika Gatika Mungialdea 1.653 1.570 + 83 17,42
Gautegiz Arteaga Gautegiz Arteaga Busturialdea 858 869 - 11 13,57
Gernika-Lumo Gernika-Lumo Busturialdea 16.763 16.295 + 468 8,60
Getxo Getxo Bilboaldea 78.846 80.277 - 1.431 11,89
Gizaburuaga Gizaburuaga Lea-Artibai 213 201 + 12 6,32
Gordexola Gordexola Enkarterri 1.710 1.740 - 30 41,50
Gorliz Gorliz Mungialdea 5.670 5.503 + 167 10,29
Gueñes Güeñes Enkarterri 6.578 6.473 + 105 41,16
Ibarrangelu Ibarrangelu Busturialdea 640 614 + 26 15,56
Igorre Igorre Arratia-Nerbioi 4.241 4.239 + 2 17,28
Ispaster Ispaster Lea-Artibai 702 668 + 34 22,62
Iurreta Iurreta Durangaldea 3.753 3.812 - 59 18,84
Izurtza Izurtza Durangaldea 254 270 - 16 4,28
Jatabe Maruri-Jatabe Mungialdea 955 896 + 59 15,80
Karrantza Valle de Carranza/Karrantza Harana Enkarterri 2.749 2.786 - 37 137,87
Kortezubi Kortezubi Busturialdea 467 419 + 48 12,03
Lanestosa Lanestosa Enkarterri 271 272 - 1 1,31
Larrabetzu Larrabetzu Bilboaldea 2.046 1.917 + 129 21,39
Laukiz Laukiz Mungialdea 1.145 1.109 + 36 8,16
Leioa Leioa Bilboaldea 30.715 30.262 + 453 8,36
Lekeitio Lekeitio Lea-Artibai 7.229 7.438 - 209 1,90
Lemoa Lemoa Durangaldea 3.505 3.226 + 279 15,85
Lemoiz Lemoiz Mungialdea 1.215 1.023 + 192 13,40
Lezama Lezama Bilboaldea 2.406 2.501 - 95 16,80
Loiu Loiu Bilboaldea 2.392 2.521 - 129 15,00
Mallabia Mallabia Durangaldea 1.215 1.182 + 33 23,79
Mañaria Mañaria Durangaldea 527 519 + 8 17,73
Markina-Xemein[2] Markina-Xemein Lea-Artibai 4.969 4.950 + 19 45,00
Mendata Mendata Busturialdea 381 390 - 9 22,39
Mendexa Mendexa Lea-Artibai 463 431 + 32 6,91
Meñaka Meñaka Mungialdea 734 702 + 32 12,70
Morga Morga Busturialdea 420 419 + 1 17,60
Mundaka Mundaka Busturialdea 1.892 1.938 - 46 4,01
Mungia Mungia Mungialdea 17.131 16.527 + 604 52,17
Munitibar Munitibar-Arbatzegi-Gerrikaitz Lea-Artibai 461 415 + 46 24,50
Murueta Murueta Busturialdea 310 308 + 2 5,45
Muskiz Muskiz Bilboaldea 7.601 7.331 + 270 21,50
Muxika Muxika Busturialdea 1.450 1.466 - 19 49,89
Nabarniz Nabarniz Busturialdea 237 234 + 3 12,20
Ondarroa Ondarroa Lea-Artibai 8.527 8.856 - 329 3,60
Orozko Orozko Arratia-Nerbioi 2.611 2.405 + 206 102,42
Ortuella Ortuella Bilboaldea 8.415 8.435 - 20 7,65
Otxandio Otxandio Arratia-Nerbioi 1.272 519 + 3 12,43
Plentzia Plentzia Mungialdea 4.338 4.292 + 46 6,30
Portugalete Portugalete Bilboaldea 46.718 47.856 - 1.138 3,20
Santurtzi Santurtzi Bilboaldea 46.284 47.101 - 817 6,80
Sestao Sestao Bilboaldea 28.052 29.224 - 1.172 3,50
Sondika Sondika Bilboaldea 4.535 4.515 - 20 6,30
Sopela Sopela Mungialdea 13.211 12.527 + 684 8,40
Sopuerta Sopuerta Enkarterri 2.599 2.552 + 47 42,94
Sukarrieta Sukarrieta Busturialdea 373 352 + 21 2,30
Trapagaran Trapagaran / Valle de Trápaga Bilboaldea 12.093 12.317 - 224 13,10
Turtzioz Trucios-Turtzioz Enkarterri 513 542 - 29 31,12
Ubide Ubide Arratia-Nerbioi 179 167 + 12 2,90
Ugao Ugao-Miraballes Arratia-Nerbioi 4.122 4.050 + 72 4,54
Urduliz Urduliz Mungialdea 4.070 3.422 + 648 7,51
Urduña Urduña / Orduña Arratia-Nerbioi 4.186 4.258 - 72 33,60
Zaldibar Zaldibar Durangaldea 3.063 3.041 + 22 11,84
Zalla Zalla Enkarterri 8.477 8.176 + 301 31,03
Zamudio Zamudio Bilboaldea 3.244 3.232 - 12 20,00
Zaratamo Zaratamo Bilboaldea 1.613 1.709 - 96 10,00
Zeanuri Zeanuri Arratia-Nerbioi 1.258 1.302 - 44 66,98
Zeberio Zeberio Arratia-Nerbioi 1.081 1.060 + 21 47,15
Zierbena Zierbena Bilboaldea 1.493 1.398 + 95 9,15
Ziortza-Bolibar Ziortza-Bolibar Lea-Artibai 434 408 + 26 18,00
Zornotza Amorebieta-Etxano Durangaldea 18.736 17.969 + 767 58,46


Bizkaiko udalerrien biztanleria (2016)

Erreferentziak[aldatu | aldatu iturburu kodea]

  1. http://apli.bizkaia.net/apps/Danok/evde/Euskara/Bizkaiko_oinarrizko_informazioa/eu_evConsultaComarcasyMunicipios.asp
  2. Markina-Xemeinen barnean Ziortza-Bolibar sartzen zen.

Ikus, gainera[aldatu | aldatu iturburu kodea]