Bizkaiko udalerrien zerrenda

Wikipedia(e)tik
Hona jo: nabigazioa, Bilatu
Bizkaiko probintziaren mapa, udalerrietan eta eskualdetan banatuta.

Bizkaiko udalerrien zerrenda, Espainiako Estatistika Institutuak 2015 eta 2010 urteetan eginiko populazio zentsuen datuekin hornituta. Erabili zutabe goiburuetako geziak zerrenda ordenatzeko.

Udalerria (Euskaraz) Udalerria (Izen Ofiziala) Eskualdea Biztanleria (2015) Biztanleria (2010) Biztanle desbiderapena Azalera (km²)
Abadiño Abadiño Durangaldea 7.516 7.310 + 206 36,26
Abanto Abanto Zierbena Bilboaldea 9.635 9.724 - 89 16,00
Ajangiz Ajangiz Busturialdea 459 450 + 9 7,50
Alonsotegi Alonsotegi Bilboaldea 2.856 2.828 + 28 21,00
Amoroto Amoroto Lea Artibai 410 414 - 4 13,40
Arakaldo Arakaldo Arratia-Nerbioi 157 112 + 45 2,63
Arantzazu Arantzazu Arratia-Nerbioi 382 325 + 57 3,80
Areatza Areatza Arratia-Nerbioi 1.195 1.142 + 53 9,10
Arrankudiaga Arrankudiaga Arratia-Nerbioi 973 920 + 53 23,02
Arratzu Arratzu Busturialdea-Urdaibai 406 379 + 27 9,86
Arrieta Arrieta Uribealdea 572 558 + 14 14,50
Arrigorriaga Arrigorriaga Bilboaldea 12.339 12.358 - 19 16,36
Arteaga Artea Arratia-Nerbioi 768 760 + 8 12,40
Artzentales Artzentales Enkarterri 730 729 + 1 36,91
Atxondo Atxondo Durangaldea 1.378 1.433 - 55 23,41
Aulesti Aulesti Lea Artibai 658 680 - 22 25,31
Bakio Bakio Uribealdea 2.589 2.470 + 119 16,12
Balmaseda Balmaseda Enkarterri 7.800 7.366 + 434 22,80
Barakaldo Barakaldo Bilboaldea 100.228 99.321 + 907 25,03
Barrika Barrika Uribealdea 1.539 1.487 + 52 7,80
Basauri Basauri Bilboaldea 41.304 42.452 - 1.148 7,16
Bedia Bedia Arratia-Nerbioi 1.022 966 + 56 16,52
Berango Berango Uribealdea 6.961 6.748 + 213 8,90
Bermeo Bermeo Busturialdea 16.947 17.026 - 79 34,10
Berriatua Berriatua Lea Artibai 1.220 1.284 - 64 20,00
Berriz Berriz Durangaldea 4.778 4.882 - 104 29,95
Bilbo Bilbao Bilboaldea 345.141 353.187 - 8.046 41,60
Busturia Busturia Busturialdea 1.687 1.762 - 75 19,63
Derio Derio Bilboaldea 6.022 5.372 + 650 10,70
Dima Dima Arratia-Nerbioi 1.424 1.313 + 111 62,22
Durango Durango Durangaldea 28.899 28.261 + 638 10,79
Ea Ea Busturialdea 844 897 - 53 14,17
Elantxobe Elantxobe Busturialdea 384 439 - 55 1,85
Elorrio Elorrio Durangaldea 7.271 7.252 + 19 37,40
Erandio Erandio Bilboaldea 24.234 24.294 - 60 17,56
Ereño Ereño Busturialdea 252 258 - 6 10,72
Ermua Ermua Durangaldea 16.048 16.196 - 148 6,49
Errigoiti Errigoiti Busturialdea 507 529 - 22 16,42
Etxebarri Etxebarri Bilboaldea 10.881 9.667 + 1.214 3,26
Etxebarria Etxebarria Lea Artibai 787 821 - 34 18,10
Forua Forua Busturialdea 947 1.012 - 65 9,00
Fruiz Fruiz Uribealdea 547 450 + 97 5,73
Galdakao Galdakao Bilboaldea 29.344 29.254 + 90 31,70
Galdames Galdames Enkarterri 813 838 - 25 44,36
Gamiz-Fika Gamiz-Fika Uribealdea 1.344 1.327 + 17 15,50
Garai Garai Durangaldea 313 323 - 10 7,12
Gatika Gatika Uribealdea 1.653 1.570 + 83 17,42
Gautegiz Arteaga Gautegiz Arteaga Busturialdea 858 869 - 11 13,57
Gernika-Lumo Gernika-Lumo Busturialdea 16.763 16.295 + 468 8,60
Getxo Getxo Bilboaldea 78.846 80.277 - 1.431 11,89
Gizaburuaga Gizaburuaga Lea Artibai 213 201 + 12 6,32
Gordexola Gordexola Enkarterri 1.710 1.740 - 30 41,50
Gorliz Gorliz Uribealdea 5.670 5.503 + 167 10,29
Gueñes Güeñes Enkarterri 6.578 6.473 + 105 41,16
Ibarrangelu Ibarrangelu Busturialdea 640 614 + 26 15,56
Igorre Igorre Arratia-Nerbioi 4.241 4.239 + 2 17,28
Ispaster Ispaster Lea Artibai 702 668 + 34 22,62
Iurreta Iurreta Durangaldea 3.753 3.812 - 59 18,84
Izurtza Izurtza Durangaldea 254 270 - 16 4,28
Jatabe Maruri-Jatabe Uribealdea 955 896 + 59 15,80
Karrantza Karrantza Harana Enkarterri 2.749 2.786 - 37 137,87
Kortezubi Kortezubi Busturialdea 467 419 + 48 12,03
Lanestosa Lanestosa Enkarterri 271 272 - 1 1,31
Larrabetzu Larrabetzu Bilboaldea 2.046 1.917 + 129 21,39
Laukiz Laukiz Uribealdea 1.145 1.109 + 36 8,16
Leioa Leioa Bilboaldea 30.715 30.262 + 453 8,36
Lekeitio Lekeitio Lea Artibai 7.229 7.438 - 209 1,90
Lemoa Lemoa Arratia-Nerbioi 3.505 3.226 + 279 15,85
Lemoiz Lemoiz Uribealdea 1.215 1.023 + 192 13,40
Lezama Lezama Bilboaldea 2.406 2.501 - 95 16,80
Loiu Loiu Bilboaldea 2.392 2.521 - 129 15,00
Mallabia Mallabia Durangaldea 1.215 1.182 + 33 23,79
Mañaria Mañaria Durangaldea 527 519 + 8 17,73
Markina-Xemein1 Markina-Xemein Lea Artibai 4.969 4.950 + 19 45,00
Mendata Mendata Busturialdea 381 390 - 9 22,39
Mendexa Mendexa Lea Artibai 463 431 + 32 6,91
Meñaka Meñaka Uribealdea 734 702 + 32 12,70
Morga Morga Busturialdea 420 419 + 1 17,60
Mundaka Mundaka Busturialdea 1.892 1.938 - 46 4,01
Mungia Mungia Uribealdea 17.131 16.527 + 604 52,17
Munitibar Munitibar-Arbatzegi Gerrikaitz Lea Artibai 461 415 + 46 24,50
Murueta Murueta Busturialdea 310 308 + 2 5,45
Muskiz Muskiz Bilboaldea 7.601 7.331 + 270 21,50
Muxika Muxika Busturialdea 1.450 1.466 - 19 49,89
Nabarniz Nabarniz Busturialdea 237 234 + 3 12,20
Ondarroa Ondarroa Lea Artibai 8.527 8.856 - 329 3,60
Orozko Orozko Arratia-Nerbioi 2.611 2.405 + 206 102,42
Ortuella Ortuella Bilboaldea 8.415 8.435 - 20 7,65
Otxandio Otxandio Durangaldea 1.272 519 + 3 12,43
Plentzia Plentzia Uribealdea 4.338 4.292 + 46 6,30
Portugalete Portugalete Bilboaldea 46.718 47.856 - 1.138 3,20
Santurtzi Santurtzi Bilboaldea 46.284 47.101 - 817 6,80
Sestao Sestao Bilboaldea 28.052 29.224 - 1.172 3,50
Sondika Sondika Bilboaldea 4.535 4.515 - 20 6,30
Sopela Sopela Uribealdea 13.211 12.527 + 684 8,40
Sopuerta Sopuerta Enkarterri 2.599 2.552 + 47 42,94
Sukarrieta Sukarrieta Busturialdea 373 352 + 21 2,30
Trapagaran Trapagaran Bilboaldea 12.093 12.317 - 224 13,10
Turtzioz Turtzioz Enkarterri 513 542 - 29 31,12
Ubide Ubide Arratia-Nerbioi 179 167 + 12 2,90
Ugao Ugao-Miraballes Arratia-Nerbioi 4.122 4.050 + 72 4,54
Urduliz Urduliz Uribealdea 4.070 3.422 + 648 7,51
Urduña Urduña Arratia-Nerbioi 4.186 4.258 - 72 33,60
Zaldibar Zaldibar Durangaldea 3.063 3.041 + 22 11,84
Zalla Zalla Enkarterri 8.477 8.176 + 301 31,03
Zamudio Zamudio Bilboaldea 3.244 3.232 - 12 20,00
Zaratamo Zaratamo Bilboaldea 1.613 1.709 - 96 10,00
Zeanuri Zeanuri Arratia-Nerbioi 1.258 1.302 - 44 66,98
Zeberio Zeberio Arratia-Nerbioi 1.081 1.060 + 21 47,15
Zierbena Zierbena Bilboaldea 1.493 1.398 + 95 9,15
Ziortza-Bolibar Ziortza-Bolibar Lea Artibai 434 408 + 26 18,00
Zornotza Amorebieta-Etxano Durangaldea 18.736 17.969 + 767 58,46

1Markina-Xemeinen barnean Ziortza-Bolibar sartzen zen

Bizkaiko udalerrien biztanleria (2011)

Ikus, gainera[aldatu | aldatu iturburu kodea]