Zerrenda:Euskal Herriko pertsonarik zaharrenak

Wikipedia, Entziklopedia askea

Hau frogatutako Euskal Herrian bizi izandako pertsonarik nagusienen zerrenda da. Baliteke zerrenda guztiz eguneratuta ez egotea.

Berdez, gaur egun bizirik dauden pertsonak.

105 baino gehiagoko pertsonak:

  • 65 emakume
  • 10 gizon

Zerrenda[aldatu | aldatu iturburu kodea]

105 urte baino gehiago[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Postua Izena Sexua Jaiotza data Heriotza data Adina Probintzia Oharrak
1 Francisca García Torres[1] E 1901eko irailaren 13a 2014ko otsailaren 25a 112 urte eta 165 egun Nafarroa Jaénen jaioa
2 Pilar Prieto Rubio[2] E 1903ko azaroaren 29a 2015eko urtarrilaren 27a 111 urte eta 59 egun Bizkaia Palentzian hil zen.
3 Plazida Insausti[3] E 1896ko urriaren 5a 2007ko irailaren 12a 110 urte eta 342 egun Gipuzkoa
4 Flora de la Torre E 1876ko urtarrilaren 5a 1986ko urriaren 8a 110 urte eta 276 egun Gipuzkoa
5 A. L. M.[4] G 1879ko apirilaren 11a 1990eko urtarrilaren 1a 110 urte eta 265 egun EAE
6 Bernard Delhom G 1885eko uztailaren 9a 1996ko otsailaren 7a 110 urte eta 213 egun Nafarroa Beherea
7 Elvira Azkarate Etxebarria[5] E 1903ko martxoaren 29a 2013ko urriaren 21a 110 urte eta 206 egun Bizkaia
8 Remedios Ultra Lacruz[6] E 1896ko abuztuaren 23a 2007ko otsailaren 21a 110 urte eta 182 egun Nafarroa
9 R. P. M.[7] E 1879ko maiatzaren 24a 1989ko irailaren 8a 110 urte eta 107 egun Nafarroa
10 Maria Pueyo Goti[8] E 1903ko urriaren 30a Bizirik dago &Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte".Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"120 urte eta &0000000000000169.000000169 egun Bizkaia
11 F. M. M.[9] E 1887ko azaroaren 6a 1998ko urtarrilaren 19a 110 urte eta 74 egun Nafarroa
12 Resurrección Hernández Gil E 1893ko apirilaren 2a 2002ko irailaren 11a 109 urte eta 162 egun Nafarroa
13 Consuelo Herrera Menta[10] E 1901ko uztailaren 23a 2010eko urriaren 16a 109 urte eta 85 egun Gipuzkoa Donostian jaio baina Bartzelonan hil zen.
14 Antonina de los Reyes Erreka[11] E 1899ko maiatzaren 3a 2008ko ekainaren 29a 109 urte eta 57 egun Nafarroa
15 Manuel Melchor Irure[12] G 1887ko ekainaren 17a 1996ko uztailaren 24a 109 urte eta 37 egun Nafarroa Granadan hil zen.
16 Bienvenido Cilveti Urquia[13] G 1904ko martxoaren 22a 2013ko apirilaren 13a 109 urte eta 22 egun Nafarroa
17 Eugenia Rodríguez García[14] E 1899ko azaroaren 13a 2008ko abenduaren 1a 109 urte eta 18 egun Araba Errioxan jaioa.
18 Filomena Matute Merino E 1901eko abuztuaren 11 2010eko uztailaren 16a 108 urte eta 339 egun Nafarroa
19 Juana Tejedor Garrastazu E 1896ko ekainaren 24a 2005eko maiatzaren 26a 108 urte eta 336 egun Bizkaia
20 Roberta Zalakain Gaztañaga E 1884ko apirilaren 25a 1993ko otsailaren 12a 108 urte eta 297 egun Gipuzkoa
21 Maximino Colinas García[15] G 1904ko abuztuaren 2a 2012ko azaroaren 14a[16] 108 urte eta 104 egun Araba Leónen jaioa.
22 Adelaida Margarita Zuloaga Zulueta[17] E 1904ko ekainaren 10a 2012ko uztailaren 27a[18] 108 urte eta 47 egun Gipuzkoa Arrasaten jaio baina Argentinan bizi zen.
23 Cristina González Penacho E 1899ko maiatzaren 7a 2007ko ekainaren 14a 108 urte eta 38 egun Gipuzkoa Kantabrian hil zen.
24 Honoria Pérez Garraza E 1892ko irailaren 30a 2000ko urriaren 24a 108 urte eta 24 egun Nafarroa
25 Elisa Intxauspe Mazparrote E 1904ko azaroaren 15a 2012ko azaroaren 26a 108 urte eta 11 egun Nafarroa
26 Inés López López[19] E 1906ko urtarrilaren 28a 2013ko [[irailaren 107 urte eta 233 egun Nafarroa Burgosen jaioa
27 María Navarlaz Arrubla[20] E 1902ko apirilaren 9a 2009ko azaroaren 2a[21] 107 urte eta 207 egun Gipuzkoa Nafarroan jaioa.
28 Josefa Calvo Miguel[22] E 1906ko apirilaren 8a Bizirik dago &Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte".Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"118 urte eta &0000000000000008.0000008 egun Gipuzkoa Salamancan jaioa
29 Antonia Nazabal Carpentier[23] E 1900eko ekainaren 7a 2007ko abenduaren 20a 107 urte eta 196 egun Gipuzkoa
30 Clara Aransolo Gabikaetxebarria[24] E 1886ko abuztuaren 13a 1993ko otsailaren 23a 107 urte eta 194 egun Bizkaia
31 María Abad Hernando E 1898ko azaroaren 28a 2006ko maiatzaren 26a 107 urte eta 179 egun Bizkaia Bartzelonan hil zen.
32 Juliana Tirapu Gaztelu[25] E 1906ko urtarrilaren 14a 2013ko uztailaren 8a 107 urte eta 175 egun Nafarroa
33 Leonor Paramo Arrieta E 1902ko uztailaren 25a 2009ko irailaren 25a 107 urte eta 62 egun Bizkaia
34 Josefina Beramendi Jaurrieta E 1901eko martxoaren 31a 2008ko maiatzaren 22a 107 urte eta 52 egun Nafarroa
35 Ángela Álvarez[26] E 1906ko urriaren 2a Bizirik dago &Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte".Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"117 urte eta &0000000000000197.000000197 egun Gipuzkoa
36 Juana Oroz Oroz E 1903ko ekainaren 8a 2010eko maiatzaren 24a 106 urte eta 350 egun Nafarroa
37 Maria Otxoa Laiana[27] E 1902ko apirilaren 15a 2009ko otsailaren 27a 106 urte eta 318 egun Nafarroa
38 Delfina Zardoya Blanc[28] E 1906ko abenduaren 24a Bizirik dago &Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte".Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"117 urte eta &0000000000000114.000000114 egun Nafarroa
39 Ines Pegenaute Aierdi E 1899ko urtarrilaren 21a 2005eko azaroaren 8a 106 urte eta 291 egun Nafarroa
40 Isabel Garbaio Aiala[29] E 1905eko otsailaren 23a 2011ko abenduaren 7a 106 urte eta 287 egun Nafarroa
41 Ana María Apeztegia Pisón[30] E 1906ko apirilaren 16a 2013ko urtarrilaren 24a[31] 106 urte eta 283 egun Nafarroa
42 Josefa García Grande[32] E 1905eko apirilaren 26a 2011ko abenduaren 24a 106 urte eta 280 egun Bizkaia Salamancan jaioa.
43 Recaredo Aja Aja G 1896ko martxoaren 17a 2002ko azaroaren 17a 106 urte eta 245 egun Araba Burgosen jaioa
44 Maria iriarte Etxebeste[33] E 1907ko martxoaren 6a Bizirik dago &Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte".Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"117 urte eta &0000000000000041.00000041 egun Gipuzkoa
45 Benita Victoriano Cabredo[34] E 1907ko martxoaren 21a Bizirik dago &Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte".Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"117 urte eta &0000000000000026.00000026 egun Araba
46 María Pascual Barbadillo[35] E 1907ko martxoaren 25a Bizirik dago &Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte".Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"117 urte eta &0000000000000022.00000022 egun Nafarroa
47 Celestina Aldaba Zuazu[36] E 1907ko apirilaren 6a Bizirik dago &Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte".Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"117 urte eta &0000000000000010.00000010 egun Gipuzkoa Nafarroan jaioa.
48 Dolores Zabalegi Iriarte[37] E 1907ko apirilaren 6a Bizirik dago &Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte".Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"117 urte eta &0000000000000010.00000010 egun Nafarroa
49 Josefina Alonso Rueda[38] E 1907ko apirilaren 6a Bizirik dago &Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte".Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"117 urte eta &0000000000000010.00000010 egun Nafarroa Burgosen jaioa
50 Adoración Cuadra de Miguel E 1898ko urtarrilaren 6a 2004ko ekainaren 30a 106 urte eta 176 egun Nafarroa
51 Sabina Castillo Martinez[39] E 1905eko urriaren 6a 2012ko otsailaren 26a 106 urte eta 143 egun Gipuzkoa
52 María Pilar Mintegiaga Pascual[40] E 1906ko ekainaren 9a 2012ko urriaren 20a 106 urte eta 133 egun Nafarroa Calahorran hil zen.
53 Lorentza Uria Emaldi[41] E 1906ko urriaren 8a 2013ko otsailaren 5a[42] 106 urte eta 120 egun Bizkaia
54 Carolina Renobales Mollinedo[43] E 1898ko abuztuaren 29a 2004ko abenduaren 14a 106 urte eta 107 egun Bizkaia
55 Escolastica Mendizabal[44] E 1863ko otsailaren 11a 1969ko maiatzaren 15a[45] 106 urte eta 93 egun Bizkaia
56 Romana Bilbao Igarza[46] E 1906ko azaroaren 18a 2012ko abenduaren 6a[47] 106 urte eta 18 egun Gipuzkoa Venezuelan bizi zen.
57 Margarita Zabala Goiena E 1906ko otsailaren 7a 2012ko otsailaren 13a[48] 106 urte eta 6 egun Bizkaia
58 Felisa Córdoba Valverde E 1905eko otsailaren 5a 2011ko otsailaren 11a 106 urte eta 5 egun Bizkaia Bilbon jaio baina Gaztela-Leonen hil zen.
'59 Josefa Galartza[49] E 1907ko urriaren 24a Bizirik dago &Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte".Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "urte"116 urte eta &0000000000000175.000000175 egun Gipuzkoa
60 Aquilina Terreros San Martín[50] E 1866ko urtarrilaren 3a 1972ko urtarrilaren 4a 106 urte eta egun bat Bizkaia
61 Francisca Osinaga Ibarluzea[51] E 1904/1905 2011ko uztailaren 7a[52] 106 urte eta ? egun Nafarroa
62 Carmen Sadaba Sola E 1906ko azaroaren 25a 2012ko azaroaren 22a 105 urte eta 363 egun Nafarroa
63 Pilar Azpeitia Iglesias E 1907ko apirilaren 20a 2013ko apirilaren 17a 105 urte eta 362 egun Gipuzkoa
64 Pilar Leotz Irigoien E 1906ko urtarrilaren 2a[53] 2011ko abenduaren 18a 105 urte eta 350 egun Nafarroa
65 Vicenta Trokaola Bilbao E 1907ko maiatzaren 24a 2013ko maiatzaren 9a 105 urte eta 350 egun Gipuzkoa
66 Prudencia Antzizar Arozena[54] E 1906ko uztailaren 26a 2012ko uztailaren 9a 105 urte eta 349 egun Gipuzkoa
67 Concepción Tuero de Castro E 1900eko abuztuaren 20a 2006ko uztailaren 24a 105 urte eta 338 egun Nafarroa Iruñean jaio baina Madrilen hil zen.
68 Ramón Barandiaran Agirre G 1903ko irailaren 27a 2009ko abuztuaren 30a[55] 105 urte eta 337 egun Gipuzkoa
69 Teresa Beperet Uriz[56] E 1904ko uztailaren 28a 2010eko ekainaren 29a 105 urte eta 336 egun Nafarroa
70 Juana del Estal Añorga[57] E 1906ko otsailaren 8a 2011ko abenduaren 27a 105 urte eta 322 egun Gipuzkoa
71 Maria Tranche Porro[58] E 1906ko abenduaren 30a 2012ko urriaren 8a[59] 105 urte eta 282 egun Gipuzkoa
72 Valeriana Barajuen Ortiz de Zarate[60] E 1907ko irailaren 16a 2013ko ekainaren 12a[61] 105 urte eta 269 egun Araba Guadalajaran bizi zen.
73 Juliana Urkiza Asua E 1907ko urtarrilaren 9a 2012ko irailaren 20a 105 urte eta 255 egun Bizkaia
74 Maria Aranburu Aldaia[62] E 1906ko urtarrilaren 8a 2011ko irailaren 11[63] 105 urte eta 246 egun Gipuzkoa
75 Olegaria Elejabeitia Basañez[64] E 1906ko otsailaren 14a 2011ko urriaren 17a 105 urte eta 245 egun Bizkaia
76 Fausta Roncal Llorente[65] E 1906ko abuztuaren 7a 2012ko apirilaren 1e 105 urte eta 238 egun Nafarroa
77 Casimira Tejerina Alonso E 1901eko martxoaren 4a 2006ko urriaren 16a 105 urte eta 226 egun Gipuzkoa Leónen jaioa
78 Maria Errazkin García E 1905eko maiatzaren 18a 2010eko abenduaren 28a 105 urte eta 224 egun Bizkaia
79 Maria Calleja Zarzuelo E 1898ko abuztuaren 23a 2004ko otsailaren 20a 105 urte eta 181 egun Gipuzkoa Valladoliden jaioa.
80 Angeles Labordeta Gragitena[66] E 1905eko martxoaren 9a 2010eko abuztuaren 22a 105 urte eta 166 egun Gipuzkoa Nafarroan jaioa.
81 Tomasa Ortiz Azurmendi E 1895eko irailaren 27a 2001eko ekainaren 6a 105 urte eta 159 egun Nafarroa
82 Jose María Etxebarrieta Madaleno G 1907ko urriaren 22a 2013ko martxoaren 27a 105 urte eta 156 egun Bizkaia
83 Miguel Leivar Olano G 1902ko irailaren 29a 2008ko martxoaren 2a 105 urte eta 155 egun Gipuzkoa Tolosan jaio, baina Madrilen hil zen.
84 Regina del Rey Oion[67][68] E 1904ko irailaren 12a 2010eko urtarrilaren 28a 105 urte eta 139 egun Nafarroa
85 Gloria Noguerol Camino E 1907ko urtarrilaren 3a 2012ko maiatzaren 15a[69] 105 urte eta 133 egun Bizkaia
86 Maria Brouard E 1848ko urriaren 21a 1954ko martxoaren 2a 105 urte eta 132 egun Bizkaia
87 Isabel Flores Vazquez[70] E 1905eko otsailaren 27a 2010eko uztailaren 6a 105 urte eta 129 egun Gipuzkoa Badajozen jaioa.
88 Consuelo Cortijo Abia E 1905eko martxoaren 6a 2010eko uztailaren 8a 105 urte eta 124 egun Nafarroa
89 José Luis Ortiz de Zárate Fernández de Bobadilla[71] G 1901eko abuztuaren 28a 2006ko abenduaren 22a 105 urte eta 116 egun Gipuzkoa Errioxan jaioa
90 Lucy Aboitiz Garatea[72] E 1905ko uztailaren 23a 2010eko azaroaren 15a 105 urte eta 115 egun Bizkaia Lekeition jaio baina Boisen hil zen.
91 Carmen Mayor Urzainki E 1905eko uztailaren15a 2011ko azaroaren 8a 105 urte eta 115 egun Nafarroa
92 Celsa Alonso González E 1901eko ekainaren 28a 2006ko urriaren 19a 105 urte eta 113 egun Gipuzkoa Valladoliden jaioa
93 Gabina González Pereda E 1906ko urriaren 31 2012ko otsailaren 16a[73] 105 urte eta 108 egun Bizkaia Burgosen jaioa
94 Encarnacion Zeberio Garmendia[74] E 1906ko maiatzaren 9a 2011ko abuztuaren 18a 105 urte eta 101 egun Gipuzkoa
95 Maria Jesus Beitia Iriarte E 1896ko abenduaren 11a 2002ko martxoaren 9a 105 urte eta 88 egun Araba Nafarroan hil zen
96 Obdulia Diez Peña E 1905eko irailaren 29a 2010eko abenduaren 11 105 urte eta 73 egun Bizkaia Burgosen jaioa.
97 Sebastiana Torres Belauntzaran E 1904ko maiatzaren 19a 2009ko ekainaren 29a 105 urte eta 41 egun Bizkaia Burgosen jaioa
98 Inocencia Salomón Toledo[75] E 1897ko abenduaren 27a[76] 2003ko otsailaren 4a[77] 105 urte eta 39 egun Gipuzkoa Toledon jaioa
99 Manuel Barrenetxea Olabarria G 1904ko urtarrilaren 28a 2009ko otsailaren 21a 105 urte eta 24 egun Bizkaia
100 Josefina Toledano Rubio E 1899ko martxoaren 8a 2004ko martxoaren 31a 105 urte eta 23 egun Nafarroa
101 Maria Luisa Pagola Esnaola[78] E 1902ko uztailaren 11 2007ko uztailaren 12a 105 urte eta egun 1 Gipuzkoa
101 Estefanía Huárriz Errea[79] E 1905/1906 2011ko uztailaren 13a 105 urte eta (?) egun Nafarroa
102 Fernando Ibañez López G 1904/1905 2011ko urriaren 31[80] 105 urte eta (?) egun Nafarroa

105 urte baino gutxiago[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Postua Izena Sexua Jaiotza data Heriotza data Adina Probintzia Oharrak
103 Baltasar Lopez Etxeberria[81] G 1908eko urtarrilaren 6a 2012ko urriaren 7a[82] 104 urte eta 274 egun Nafarroa
104 Jorge Villar Zabala[83] G 1899ko azaroaren 2a 2004ko ekainaren 28a 104 urte eta 239 egun Gipuzkoa
105 Clemencia Ortega Rodriguez[84] E 1907ko apirilaren 16a 2011ko abenduaren 6a 104 urte eta 234 egun Bizkaia
106 Facunda Ensuza Idarraga[85] E 1906ko martxoaren 25a[86] 2010eko urriaren 14a 104 urte eta 203 egun Bizkaia
107 Jose Astarbe Makuso[87] G 1905eko otsailaren 10a 2009ko abuztuaren 11a 104 urte eta 182 egun Gipuzkoa
108 Anastasia Mendizabal Mendizabal[88] E 1907ko urriaren 5a[89] 2012ko otsailaren 4a 104 urte eta 122 egun Gipuzkoa
109 Margarita Larrañaga[90] E 1903ko abenduaren 11a 2008ko martxoaren 25a[91] 104 urte eta 105 egun Gipuzkoa
110 Valentina Uranga[92] E 1903ko abenduaren 15a 2008ko martxoaren 7a 104 urte eta 82 egun Gipuzkoa
111 Severiana Lasa E 1905eko abenduaren 4a 2009ko otsailaren 15a[93] 104 urte eta 73 egun Gipuzkoa
112 Andrés Agiriano[94] G 1906eko abenduaren 2a 2011ko urtarrilaren 29a[95] 104 urte eta 58 egun Gipuzkoa Bizkaian jaioa.
113 Sorne Unzueta[96] E 1900ko azaroaren 27a 2005eko urtarrilaren 13a 104 urte eta 47 egun Bizkaia
114 Margarita Telleria[97] E 1905eko ekainaren 29a 2009ko uztailaren 2a 104 urte eta 3 egun Gipuzkoa
115 Carmen Arzeluz Lopez de Estrada[98] E 1900? 2004ko azaroaren 10a 104 urte eta (?) egun Gipuzkoa
116 Aurelia García[99] E 1901 2005? 104 urte eta (?) egun Bizkaia
117 Eufemia Egia Lopetegi[100] E 1905 2009ko urtarrilaren 18a 104 urte eta (?) egun Gipuzkoa
118 Asunción Balanzategi Iraola[101] E 1906?/1907? 2011ko martxoaren 27a 104 urte eta (?) egun Gipuzkoa
119 María de los Bueis[102] E 1893 1998ko urtarrilaren 28a[103] 104 urte eta (?) egun Gipuzkoa
120 María Martín Martín[104] E 1905? 2010eko urtarrilaren 14a 104 urte eta (?) egun Araba
121 Sebastiana Reigadas García[105] E 1905?/1906? 2009ko uztailaren 3a 104 urte eta (?) egun Bizkaia
122 Rosa Galdona Lopetegi[106] E 1904?/1905? 2009ko urriaren 3a 104 urte eta (?) egun Gipuzkoa
123 Teresa Maguregi Garamendi[107] E 1906?/1907? 2011ko martxoaren 29a 104 urte eta (?) egun Bizkaia
124 Ignacia Altuna Urkola[108] E 1907?/1908? 2012ko martxoaren 17a 104 urte eta (?) egun Gipuzkoa
125 Catalina Alegría Monreal[109] E 1907?/1908? 2012ko irailaren 24a 104 urte eta (?) egun Nafarroa
126 Nabora Marín Rikarte[110] E 1907?/1908? 2012ko irailaren 7a 104 urte eta (?) egun Bizkaia
127 Manoli Gobela Barrenetxea[111] E 1907?/1908? 2012ko irailaren 23a 104 urte eta (?) egun Bizkaia
128 Vicenta Retana Egiguren[112] E 1907?/1908? 2012ko urriaren 19a 104 urte eta (?) egun Bizkaia

Zaharrenak kronologikoki[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Zerrenda honetan, une jakin batean Euskal Herriko gizabanako bizien artetik zaharrenak izan direnak bildu ditugu:

Izena Sexua Zaharrena izan zen epea Adina hil zenean Probintzia
Roberta Zalakain Gaztañaga E ? - 1993ko otsailaren 12ra 108 urte eta 297 egun Gipuzkoa
Clara Aransolo Gabikaetxebarria E 1993ko otsailaren 12tik - 1993ko otsailaren 23ra 107 urte eta 194 egun Bizkaia
Bernard Delhom G 1993ko otsailaren 23tik - 1996ko otsailaren 7ra 110 urte eta 213 egun Nafarroa Beherea
Manuel Melchor Irure G 1996ko otsailaren 7tik - 1996ko uztailaren 24ra 109 urte eta 37 egun Nafarroa
F. M. M. E 1996ko uztailaren 24tik - 1998ko urtarrilaren 19ra 110 urte eta 74 egun Nafarroa
Honoria Pérez Garraza E 1998ko urtarrilaren 19tik - 2000ko urriaren 24ra 108 urte eta 24 egun Nafarroa
Resurrección Hernández Gil E 2000ko urriaren 24tik - 2002ko irailaren 11ra 109 urte eta 162 egun Nafarroa
Juana Tejedor Garrastazu E 2002ko irailaren 11tik - 2005eko maiatzaren 26ra 108 urte eta 336 egun Bizkaia
Remedios Ultra Lacruz E 2005eko maiatzaren 26tik - 2007ko otsailaren 21era 110 urte eta 182 egun Nafarroa
Plazida Insausti E 2007ko otsailaren 21etik - 2007ko irailaren 12ra 110 urte eta 342 egun Gipuzkoa
Antonina de los Reyes Erreka E 2007ko irailaren 12tik - 2008ko ekainaren 29ra 109 urte eta 57 egun Nafarroa
Consuelo Herrera Menta E 2008ko ekainaren 29tik - 2010eko urriaren 16ra 109 urte eta 85 egun Gipuzkoa
Francisca García Torres E 2010eko urriaren 16tik - 2014ko otsailaren 25era 112 urte eta 165 egun Nafarroa

Ikus, gainera[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Erreferentziak[aldatu | aldatu iturburu kodea]

  1. Diario de Navarra egunkariko albistea.
  2. ABC egunkariko albistea.
  3. Noticias de Gipuzkoa egunkariko albistea.
  4. http://www.demogr.mpg.de/books/drm/007/2-7.pdf
  5. Deia egunkariko albistea.
  6. http://www.recordholders.org/en/list/oldest.html
  7. http://www.demogr.mpg.de/books/drm/007/2-7.pdf
  8. Gara egunkariko albistea.
  9. http://www.demogr.mpg.de/books/drm/007/2-7.pdf
  10. http://www.zonasec.entitatsbcn.net/files/23-435-document/zonasec_59.pdf
  11. http://www.tanatoriodonostialdea.com/home.php?variable=esquela&id=10294
  12. El Pais egunkariko albistea.
  13. Diario de Navarra egunkariko albistea.
  14. Obituario.com webgunea.
  15. El Correo egunkariko albistea.
  16. http://www.elcorreo.com/alava/servicios/esquelas/20121115/colinas-garciamaximino-5962.html
  17. [1]
  18. http://www.labrujula24.com/noticias/lbn/20120727/1343388004.html
  19. Diario de Navarra egunkariko albistea.
  20. Diario Vasco egunkariko albistea.
  21. Diario Vasco egunkariko albistea.
  22. Diario Vasco egunkariko albistea.
  23. http://www.uztarria.com/argazkiak/portada/200712/osoa Uztarria aldizkariaren webgunea.
  24. DYA erakundearen webgunea.
  25. Diario de Navarra egunkariko albistea.
  26. Diario Vasco egunkariko albistea.
  27. Diario de Navarra egunkariko albistea.
  28. Diario de Navarra egunkariko albistea.
  29. http://www.diariodenavarra.es/noticias/navarra/mas_navarra/isabel_garbayo_fundadora_villa_teresita_fallece_los_106_anos_57403_2061.html Diario de Navarra egunkariko albistea.
  30. Diario de Navarra egunkariko albistea.
  31. http://www.tanatoriosirache.es/es/despedimos/enviarCondolencia.asp?idd=19635
  32. Deia egunkariko albistea.
  33. Oarsoaldeko Hitza egunkariko albistea.
  34. La Rioja egunkariko albistea
  35. Diario de Navarra egunkariko albistea.
  36. Diario Vasco egunkariko albistea.
  37. Diario de Navarra egunkariko albistea.
  38. IMQ Navarra.
  39. Diario Vasco egunkariko albistea.
  40. http://www.rememori.com/543523:maria_pila_minteguiaga_pascual
  41. Begitu aldizkariko albistea.
  42. http://www.elcorreo.com/vizcaya/servicios/esquelas/20130206/uria-emaldilorenza-9964.html
  43. UK Berri webgunea.
  44. ABC egunkariko albistea.
  45. La Vanguardia egunkariko albistea.
  46. [2]
  47. http://www.euskalkultura.com/noticias/jazoera-21 Euskalkultura.com
  48. http://www.elcorreo.com/vizcaya/servicios/esquelas/index.120218.html El Correo Español egunkaria.
  49. Alegialdeko Hitza egunkariko albistea.
  50. La Vanguardia egunkaria PDF.
  51. Diario de Navarra egunkariko albistea.
  52. http://esquelas.diariodenavarra.es/esquelas-defunciones/francisca-osinaga-ibarlucea.html
  53. http://www.noticiasdenavarra.com/2010/01/08/vecinos/pilar-leoz-irigoyen-celebra-su-104-cumpleanos Noticias de Navarra egunkariko albistea
  54. Diario Vasco egunkariko albistea.
  55. http://www.tanatoriodonostialdea.com/home.php?variable=esquela&id=12172 Tanatorio Donostialdearen webgunea.
  56. [3]
  57. [4]
  58. http://www.tanatoriodonostialdea.com/Euskera/home.php?variable=esquela&id=8389
  59. http://www.funerariaetxeberria.com/es/esquelas/marcela-tranche-porro/1
  60. [5]
  61. http://www.deia.com/2013/06/12/sociedad/euskadi/fallece-a-los-105-anos-sor-teresita-la-monja-con-el-record-mundial-de-clausura- Deia egunkariko albistea.
  62. Diario Vasco egunkariko albistea.
  63. http://canales.diariovasco.com/esquelas/diario/2011-09-12/maria-aranburu-aldaya-9521014.htm
  64. [6]
  65. Diario de Navarra egunkariko albistea.
  66. http://canales.diariovasco.com/esquelas/diario/2010-08-25/angeles-labvordeta-gragitena-706051.htm
  67. Noticias de Navarra egunkariko albistea.
  68. http://www.rememori.com/129572:regina_del_rey_oyon
  69. http://www.deia.com/2012/05/24/sociedad/obituarios/aquella-mujer-de-la-foto-del-primer-batzoki-de-allende Aquella mujer de la foto del primer batzoki de Allende Deia egunkariko albistea.
  70. http://canales.diariovasco.com/esquelas/diario/2010-07-08/isabel-flores-vazquez-566051.htm
  71. Noticias de Gipuzkoa albistea.
  72. [7]
  73. http://www.elcorreo.com/vizcaya/servicios/esquelas/index.120218.html El Correo Español egunkaria.
  74. [8]
  75. Diario Vasco egunkariko albistea.
  76. http://www.diariodeleon.es/noticias/sahagun/la-centenaria-de-grajal_62310.html
  77. http://www.diariodeleon.es/noticias/sahagun/poesia-musica-y-teatro-amenizaron-tradicional-fiesta-de-las-candelas_64973.html
  78. http://www.tanatoriodonostialdea.com/Euskera/home.php?variable=esquela&id=8389
  79. [http://esquelas.diariodenavarra.es/esquelas-defunciones/estefania-huarriz-errea.html Diario de Navarra
  80. http://www.rememori.com/240391:fernando_ibanez_lopez
  81. [hhttp://www.noticiasdenavarra.com/2012/01/13/vecinos/estella-y-merindad/merindad-de-estella/baltasar-lopez-echeverria-cumple-104-anos-en-murieta Noticias de Navarra egunkariko albistea.]
  82. http://elblogdemurieta.blogspot.nl/2012/10/funeral-por-d-baltasar-lopez.html
  83. Kronika aldizkariko albistea.
  84. Deia egunkariko albistea.
  85. Deia egunkariko albistea.
  86. http://www.elcorreo.com/vizcaya/pg060325/prensa/noticias/Costa/200603/25/VIZ-COS-204.html El Correo egunkariko albistea.
  87. [9]
  88. [10]
  89. http://www.diariovasco.com/20070805/comarca/victoriano-irastorza-anastasia-mendizabal-20070805.html
  90. Diario Vasco egunkariko albistea.
  91. Diario Vasco egunkariko albistea.
  92. Urola Kostako Hitzako albistea.
  93. http://www.diariovasco.com/v/20100216/tolosa-goierri/anos-fallecio-seve-lasa-20100216.html
  94. Goiena.net webguneko albistea.
  95. http://www.eskoriatza.net/albisteak/andres-agiriano-eskoriatzako-nagusiena-hil-egin-da-104-urterekin/ Eskoriatzako udalaren webgunea.
  96. El Pais egunkariko albistea.
  97. Goierriko Hitza agerkariko hilberria, 2009-07-03.
  98. Grupo Vascongada.
  99. Deia egunkariko albistea.
  100. Obituario.com webgunea.
  101. Diariovasco.com webgunea.
  102. Barren aldizkaria.
  103. http://web.archive.org/web/20081006154042/http://www.elgoibarren.net/barren/barren_224_1998-02-06.pdf Barren aldizkaria.
  104. Argantzungo udalaren webgunea.
  105. [11]
  106. [12]
  107. [13]
  108. [14]
  109. Kronika aldizkariko albistea.
  110. [15]
  111. [16]
  112. [17]

Kanpo loturak[aldatu | aldatu iturburu kodea]