Nafarroa Garaiko mendien zerrenda

Wikipedia, Entziklopedia askea
Jump to navigation Jump to search

Nafarroa Garaiko mendien zerrenda da hau, alfabetikoki ordenatuta, eta herrialde horretako mendilerroak ere aipatuta.

Nafarroa Garaiko eta Euskal Herri osoko mendirik altuena Hiru Erregeen Mahaia da (2.428 m).

Mendilerroak[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Hiru Erregeen Mahaia (2.428 m).

Mendiak[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Beriain mendia (Andimendi), Altsasutik ikusita

Hauek dira herrialdeko mendi nagusiak:


izena itsas mailaren gainetiko altuera honako erakunde administratiboan dago koordenatuak irudia
Hiru Erregeen Mahaia 2446 Erronkari 42° 55′ 13″ N, 0° 44′ 34″ W / 42.920386111111°N,0.74281666666667°W / 42.920386111111; -0.74281666666667
Pic and table de trois rois.jpg
Ezkaurre 2050 Erronkari
Huescako probintzia
42° 51′ 15″ N, 0° 50′ 24″ W / 42.85416667°N,0.84°W / 42.85416667; -0.84
Peña Ezcaurri.JPG
Arlas 2044 Pirinio Atlantikoak
Nafarroako Foru Erkidegoa
42° 58′ 05″ N, 0° 45′ 10″ W / 42.968055555556°N,0.75277777777778°W / 42.968055555556; -0.75277777777778
Arlas.JPG
Orhi 2017 Zuberoa
Nafarroako Foru Erkidegoa
42° 59′ 23″ N, 1° 00′ 18″ W / 42.989627777778°N,1.0049527777778°W / 42.989627777778; -1.0049527777778
Pic d Orhi.png
Kartxela 1982 Zuberoa
Nafarroako Foru Erkidegoa
42° 57′ 09″ N, 0° 53′ 18″ W / 42.9525°N,0.88833333333333°W / 42.9525; -0.88833333333333
Trikuharria Kartxelapean.jpg
Txamantxoia 1945 Nafarroako Foru Erkidegoa 42° 54′ 12″ N, 0° 48′ 56″ W / 42.9033°N,0.815556°W / 42.9033; -0.815556
Txamantxoia pena del rey.jpg
Otsogorrigaña 1922 Zuberoa
Nafarroako Foru Erkidegoa
42° 57′ 27″ N, 0° 55′ 07″ W / 42.9575°N,0.91861111°W / 42.9575; -0.91861111
Lakhura 1877 Zuberoa
Nafarroako Foru Erkidegoa
Belaiko lepoa 1727 Erronkari
Zuberoa
42° 57′ 35″ N, 0° 53′ 45″ W / 42.95971389°N,0.89589167°W / 42.95971389; -0.89589167
Kalbeira 1686 Erronkari
Ansó
42° 48′ 08″ N, 0° 51′ 38″ W / 42.802247222222°N,0.86048611111111°W / 42.802247222222; -0.86048611111111
Peñablanca 1583 Erronkari 42° 51′ 31″ N, 0° 58′ 19″ W / 42.85861111°N,0.97194444°W / 42.85861111; -0.97194444
Abodi (mendia) 1533 Nafarroako Foru Erkidegoa 42° 57′ 06″ N, 1° 03′ 16″ W / 42.95166667°N,1.05444444°W / 42.95166667; -1.05444444
Lakuaga 1517 Uztarroze 42° 52′ 31″ N, 0° 58′ 55″ W / 42.875277777778°N,0.98194444444444°W / 42.875277777778; -0.98194444444444
Andimendi 1493 Nafarroako Foru Erkidegoa 42° 53′ 34″ N, 1° 59′ 52″ W / 42.89277778°N,1.99777778°W / 42.89277778; -1.99777778
Txurregi.jpg
Beriain 1493 Nafarroako Foru Erkidegoa 42° 53′ 34″ N, 1° 59′ 52″ W / 42.892777777778°N,1.9977777777778°W / 42.892777777778; -1.9977777777778
San Donato, Beriain.jpg
Txangoa 1471 Orbaizeta 43° 02′ 30″ N, 1° 16′ 02″ W / 43.04174167°N,1.26718611°W / 43.04174167; -1.26718611
Adi 1458 Nafarroako Foru Erkidegoa 43° 01′ 14″ N, 1° 26′ 38″ W / 43.0206°N,1.44389°W / 43.0206; -1.44389
Joar 1419 Araba
Nafarroako Foru Erkidegoa
42° 38′ 07″ N, 2° 20′ 49″ W / 42.635277777778°N,2.3469444444444°W / 42.635277777778; -2.3469444444444
Sierra de Codes con el monte Ioar en Navarra 05.jpg
Saioa 1419 Erroibar
Baztan
43° 02′ 49″ N, 1° 33′ 28″ W / 43.046944444444°N,1.5577777777778°W / 43.046944444444; -1.5577777777778
Urkulu 1419 Orbaizeta
Eiheralarre
Orreaga
43° 02′ 49″ N, 1° 14′ 26″ W / 43.04694444°N,1.24055556°W / 43.04694444; -1.24055556
Urkuluko Dorrea.JPG
Migoleta 1406 Erronkari 42° 51′ 12″ N, 1° 02′ 17″ W / 42.853369444444°N,1.0379333333333°W / 42.853369444444; -1.0379333333333
Itzaga 1361 Nafarroako Foru Erkidegoa
Itzagaondoa
42° 42′ 48″ N, 1° 25′ 43″ W / 42.7133°N,1.42865°W / 42.7133; -1.42865
8 Itzaga.jpg
Arangoiti (mendia) 1355 Nafarroako Foru Erkidegoa 42° 38′ 44″ N, 1° 11′ 40″ W / 42.64555556°N,1.19444444°W / 42.64555556; -1.19444444
Errozate 1345 Orbaizeta 43° 02′ 40″ N, 1° 10′ 18″ W / 43.04444444°N,1.17166667°W / 43.04444444; -1.17166667
Artxueta 1343 Nafarroako Foru Erkidegoa 42° 57′ 13″ N, 1° 57′ 50″ W / 42.95355°N,1.96389444°W / 42.95355; -1.96389444
Mendilatz 1337 Orbaizeta 43° 01′ 05″ N, 1° 12′ 44″ W / 43.01805556°N,1.21222222°W / 43.01805556; -1.21222222
Mendizar 1323 Orbaizeta 43° 01′ 08″ N, 1° 09′ 52″ W / 43.01888889°N,1.16444444°W / 43.01888889; -1.16444444
Auza (mendia) 1306 Baztan
Aldude
43° 09′ 06″ N, 1° 25′ 12″ W / 43.151666666667°N,1.42°W / 43.151666666667; -1.42
Auzamendia.jpg
Higa 1289 Elo 42° 41′ 49″ N, 1° 31′ 47″ W / 42.6969°N,1.52986°W / 42.6969; -1.52986
Elomendi Txurregitik.jpg
Illon 1283 Nafarroako Foru Erkidegoa 42° 41′ 26″ N, 1° 07′ 14″ W / 42.69055556°N,1.12055556°W / 42.69055556; -1.12055556
42° 41′ 29″ N, 1° 07′ 14″ W / 42.6913°N,1.1206°W / 42.6913; -1.1206
Beloki 1271 Nafarroako Foru Erkidegoa 42° 58′ 47″ N, 1° 59′ 34″ W / 42.979669444444°N,1.9928138888889°W / 42.979669444444; -1.9928138888889
Otzamendi 1255 Lana 42° 44′ 31″ N, 2° 16′ 09″ W / 42.74194444°N,2.26916667°W / 42.74194444; -2.26916667
Aitzorrotz (Andimendi) 1192 Andimendi 42° 51′ 53″ N, 1° 58′ 24″ W / 42.86468611°N,1.973375°W / 42.86468611; -1.973375
Dorrokoteka 1176 Andimendi 42° 51′ 24″ N, 1° 59′ 03″ W / 42.85656944°N,1.98415833°W / 42.85656944; -1.98415833
Saratsa (mendia) 1171 Urbasa-Andia natura parkea 42° 51′ 48″ N, 1° 59′ 55″ W / 42.86321667°N,1.99866389°W / 42.86321667; -1.99866389
Bagadigorri 1167 Tebas-Muru Artederreta
Untzue
42° 41′ 31″ N, 1° 36′ 20″ W / 42.69194444°N,1.60555556°W / 42.69194444; -1.60555556
Bargagain (Altsasu) 1157 Altsasu 42° 52′ 19″ N, 2° 09′ 40″ W / 42.87194444°N,2.16111111°W / 42.87194444; -2.16111111
Bargagain.jpg
Irau 1152 Nafarroako Foru Erkidegoa
Mendaur 1136 Malerreka
Bortziriak
43° 09′ 22″ N, 1° 43′ 09″ W / 43.156239°N,1.719189°W / 43.156239; -1.719189
Mendaur Ermitage 001.jpg
Txurregi 1125 Nafarroako Foru Erkidegoa 42° 52′ 59″ N, 1° 51′ 21″ W / 42.88305556°N,1.85583333°W / 42.88305556; -1.85583333
Akier 1124 Nafarroako Foru Erkidegoa 42° 57′ 09″ N, 1° 54′ 11″ W / 42.95255°N,1.90298611°W / 42.95255; -1.90298611
Illarragorri 1118 Araba
Gipuzkoa
Nafarroako Foru Erkidegoa
42° 53′ 47″ N, 2° 14′ 57″ W / 42.89639167°N,2.249175°W / 42.89639167; -2.249175
Larraineta 1115 Lana
Lokiz 1114 Allin 42° 44′ 27″ N, 2° 06′ 32″ W / 42.74083333°N,2.10888889°W / 42.74083333; -2.10888889
Erga 1094 Irurtzun 42° 55′ 41″ N, 1° 48′ 44″ W / 42.92800692°N,1.81216478°W / 42.92800692; -1.81216478
Erga mendiko gailurra 1.jpg
Gorramendi 1074 Baztan 43° 13′ 00″ N, 1° 27′ 00″ W / 43.216666666667°N,1.45°W / 43.216666666667; -1.45
Santa Marina (Urbasa) 1068 Urbasa-Andia natura parkea 42° 52′ 16″ N, 2° 06′ 52″ W / 42.87111111°N,2.11444444°W / 42.87111111; -2.11444444
Olastitzu 1067 Larragoa
Iruñarri 1051 Eratsun 43° 06′ 05″ N, 1° 48′ 44″ W / 43.10138889°N,1.81222222°W / 43.10138889; -1.81222222
Loitzate 1048 Leitzaldea
Bortziriak
43° 09′ 27″ N, 1° 46′ 55″ W / 43.1575°N,1.78194444°W / 43.1575; -1.78194444
Ekaitza (Mendaur) 1047 Malerreka
Bortziriak
43° 09′ 16″ N, 1° 45′ 02″ W / 43.15444444°N,1.75055556°W / 43.15444444; -1.75055556
Irumugarrieta 1044 Eratsun
Basaburua
43° 03′ 26″ N, 1° 47′ 49″ W / 43.05722222°N,1.79694444°W / 43.05722222; -1.79694444
Iparla 1044 Baztan
Baigorri
Bidarrai
43° 13′ 42″ N, 1° 22′ 43″ W / 43.22833333°N,1.37861111°W / 43.22833333; -1.37861111
Saint Etienne de Baïgorry Iparla.jpg
Jurramendi 1042 Lizarra 42° 37′ 52″ N, 2° 02′ 41″ W / 42.631111111111°N,2.0447222222222°W / 42.631111111111; -2.0447222222222
Montejurra-Jurramendi.JPG
Erreniega 1037 Nafarroako Foru Erkidegoa 42° 44′ 06″ N, 1° 42′ 02″ W / 42.735°N,1.70059°W / 42.735; -1.70059
Alto del Perdón-elcamino2006.jpg
Arburua 1037 Galoze (kontzejua) 42° 48′ 15″ N, 1° 06′ 41″ W / 42.804041666667°N,1.1114805555556°W / 42.804041666667; -1.1114805555556
Arburua.JPG
Untzueko haitza 990 Untzue 42° 39′ 30″ N, 1° 36′ 49″ W / 42.65833333°N,1.61361111°W / 42.65833333; -1.61361111
Alkaxuri 967 Baztan 43° 14′ 25″ N, 1° 24′ 30″ W / 43.24027778°N,1.40833333°W / 43.24027778; -1.40833333
Larrun 905 Nafarroako Foru Erkidegoa
Lapurdi
Urruña
43° 18′ 33″ N, 1° 38′ 08″ W / 43.309166666667°N,1.6355555555556°W / 43.309166666667; -1.6355555555556
Urrugne, France - panoramio (3).jpg
Aintziaga 905 Baztan
Baigorri
43° 11′ 23″ N, 1° 22′ 53″ W / 43.18972222°N,1.38138889°W / 43.18972222; -1.38138889
Ezkaba (mendia) 895 Iruñea 42° 51′ 21″ N, 1° 39′ 54″ W / 42.855833333333°N,1.665°W / 42.855833333333; -1.665
Ezkaba.JPG
Irulegi (mendia) 893 Aranguren
Itzagaondoa
Irulegi erdian.jpg
Erroilbide 837 Gipuzkoa
Nafarroako Foru Erkidegoa
43° 16′ 58″ N, 1° 47′ 03″ W / 43.282761111111°N,1.7841027777778°W / 43.282761111111; -1.7841027777778
Aiako Harria 3, Euskal Herria.jpg
Txurrumurru 821 Gipuzkoa
Nafarroako Foru Erkidegoa
43° 17′ 07″ N, 1° 47′ 00″ W / 43.28518889°N,1.78321667°W / 43.28518889; -1.78321667
Hirumugarrieta (Aiako harria) 806 Gipuzkoa
Nafarroako Foru Erkidegoa
43° 17′ 17″ N, 1° 46′ 56″ W / 43.28800833°N,1.7822°W / 43.28800833; -1.7822
43° 17′ 17″ N, 1° 46′ 56″ W / 43.288055555556°N,1.7822222222222°W / 43.288055555556; -1.7822222222222
Aiako Harria 1, Euskal Herria.jpg
Manddale 573 Bera
Biriatu
43° 18′ 33″ N, 1° 42′ 13″ W / 43.309211111111°N,1.7036277777778°W / 43.309211111111; -1.7036277777778
Mandale-Borne8.JPG

Ikus, gainera[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Kanpo loturak[aldatu | aldatu iturburu kodea]